En ulv igjen

Fire ulver ble skutt fra helikopter i løpet av helga. Mandag fortsetter jakten på den siste ulven som det er gitt fellingstillatelse på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klart vær og 15-20 cm nysnø ga ulvejegerne gode forhold i helga. Søndag klokka 14.55 ble den åttende ulven skutt etter at jakta startet i februar. Hannulven ble skutt fra helikopter i området nord for Hanestad.

Omtrent halvannen time tidligere, klokka 13.20, ble en ung ulvetispe skutt i området ved Langvola i Atndalen.

- Maksimale forhold

- Jegerne har hatt maksimale forhold i helga, etter at været slo om natt til lørdag. I over en uke har det vært tåke og snøvær slik at de ikke har kunnet gå opp med helikopter, sier Sandvik til NTB.

Også lørdag ble to ulver skutt med hagle fra helikopter. Den første ble skutt klokka 11.15 nord i flokkens territorium i Rendalen kommune, ikke langt fra grensen til Alvdal. Om lag klokka 14 måtte et nytt dyr bøte med livet. Også dette dyret ble skutt fra helikopter, denne gang helt sør i Atndalen.

Alle de fire ulvene som ble skutt i helga, fraktes til Norsk institutt for naturforskning (NINA) i Trondheim.

Fellingstillatelsen utvides

Da ulvejakta ble avsluttet søndag ettermiddag, gjensto det dermed én ulv av de ni det er gitt fellingstillatelse på.

- Jakta fortsetter mandag. Værforholdene avgjør om helikopteret tas i bruk, sier Jostein Sandvik.

Tidlig i ulvejakta ble det klart at Atndalsflokken består av åtte dyr, ikke sju som forvaltningsmyndighetene antok. Seksjonsleder i viltseksjonen i Direktoratet for Naturforvaltning, Terje Bø, opplyser til NTB at fellingstillatelsen vil bli utvidet med ytterligere en ulv, men at dette ikke er gjort ennå.

- Kampen ikke over

Sju av de åtte ulvene som er skutt til nå, er felt fra helikopter. Christian Pedersen, leder i rovdyrgruppa i Norges Naturvernforbund, mener dette er etisk uforsvarlig.

- I tillegg til at ulvene blir stresset av det, blir også annet dyreliv påvirket, sier han til NTB.

Pedersen mener aksjonister har små muligheter til å hindre jakten på den siste ulven så lenge jegerne bruker helikopter.

- Vi anser slaget om disse ulvene som tapt, men kampen om resten av ulvene i Norge er ikke over, sier Pedersen til NTB.

(NTB)

SKUTT: Disse to ulvene ble skutt fra helikopter lørdag. I dag tok jegerne to til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer