En ulv til skal felles

Hannulven i Rendalen skutt. Nå fortsetter jakten i Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hannulv på 38 kilo ble i ettermiddag felt i Rendalen. Dermed er en av to ulver det er fellingslisens på, skutt.

- Dyret ble skutt 12:50 i ettermiddag, like ved Elvål i Rendalen kommune. Ulven kom inn i området i natt, og jaktlaget kom seg rundt den og skremt den frem, sier presseansvarlig for lisensfellingen, Odd Arne Ås, til Dagbladet.no

Jaktlaget begynte å spore på mandag, og 25 mann var ute og sporet i dag.

Ulv-skrotten vil bli sendt til Norsk institutt for naturforskning (NINA) i Trondheim, mens skinnet er det jaktlaget som bestemmer hvem som skal ha. Mest sannsynlig ender det hos skytteren.

- Ulven er fraktet ned til bygda, før den blir sendt videre til Trondheim, sier Ås.

Forrige uke åpnet Direktoratet for naturforvaltning (DN) for lisensfelling av en ulv i et område som dekker deler av Stor-Elvdal, Rendalen, Tynset og Alvdal kommune i Hedmark fylke. Ulven hadde da vært sporet i to måneder.

Det ble også gitt lisens på å felle en ung-ulv i Agder.

- Dyra befinner seg i områder der det ikke er ønskelig at ynglende ulv etablerer seg, og de skal felles for å unngå at de går løs på husdyr, sa seksjonssjef i DN, Terje Bø til Dagbladet.no sist uke.

LISENSULV: Denne hannulven ble i dag skutt i Rendalen i Hedmark kommune. Den er en av to ulver som det er gitt fellingstillatelse på, den andre befinner seg i Agder. MMS-foto: JAKTLAGET
LISENSULV: Denne hannulven ble i dag skutt i Rendalen i Hedmark kommune. Den er en av to ulver som det er gitt fellingstillatelse på, den andre befinner seg i Agder. MMS-foto: JAKTLAGET Vis mer

De to ulvene er unge dyr, som har vandret inn i områdene i et forsøk på å etablere et eget revir. DN mener en eventuell omplassering av dyrene ikke ville vært mulig, da både Finland og Russland allerede har mye ulv.

Det skytes mellom to og fem ulv hvert år i Norge, stort sett på skadefellingskvoten. Sist det ble åpnet for lisensfelling var i 2005.