Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (1) kritisk skadd etter barnehageulykke:

- En ulykke som rammer veldig hardt. Tankene våre går til foreldrene

Torsdag ble en ettåring funnet bevisstløs, hengende fast i en stropp i barnevogna. Mandag åpner barnehagen i Bergen dørene igjen.

KRITISK SKADD: Ettåring skal ha blitt hengende fast med stropp rundt halsen etter ulykke i denne barnehagen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KRITISK SKADD: Ettåring skal ha blitt hengende fast med stropp rundt halsen etter ulykke i denne barnehagen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De ansatte er sterkt preget. Vi har forsøkt å følge de opp på en best mulig måte. Det har vært samtaler med bedriftshelsetjeneste og kriseteamet til Bergen kommune til stede. Vi gjennomgår en viktig prosess. Folk merker dette veldig forskjellig, sier Ove-Christian Fredriksen i Akasia.

Han er administrerende direktør i organisasjonen som eier barnehagen hvor en ett år gammel gutt torsdag ble funnet bevisstløs, hengende fast i en stropp i barnevogna.

Fredag valgte barnehagen å holde stengt for å ta vare på de ansatte.

- Vi valgte å stenge på grunn av de ansatte, ikke politiets arbeid på stedet. Dette er en ulykke som rammer oss veldig hardt, og vi har aldri opplevd noe liknende tidligere. Tankene våre går til foreldrene og pårørende, sier Fredriksen til Dagbladet.

Støtte fra foreldre

Gutten som ble funnet bevisstløs ligger fremdeles innlagt på Haukeland universitetssykehus. Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge ettåringen satt fast med stroppen rundt halsen. Tilstanden karakteriseres som kritisk.

Politiet har avhørt ansatte og foretar tekniske undersøkelser på stedet, blant annet av vogna gutten skal ha falt ut av. Denne skal ha befunnet seg innendørs, da ulykken skjedde.

ULYKKE: Ettåring skal ha blitt hengende fast med stropp rundt halsen etter ulykken i Akasia-barnehagen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ULYKKE: Ettåring skal ha blitt hengende fast med stropp rundt halsen etter ulykken i Akasia-barnehagen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Fredriksen var det torsdag normal bemanning og over 20 ansatte på jobb. De siste dagene har det kommet en rekke henvendelser fra foreldre som også har barn i barnehagen.

- Vi følger dem opp med informasjon og er tilgjengelig for spørsmål. Til nå har vi bare fått mange gode støttemeldinger. Vi har også hatt kontakt med foreldrene til den skadde gutten, forteller den administrerende direktøren.

Gjennomgår alle rutiner

Omkring 100 barn er til daglig innom barnehagen på Paradis i Bergen. Organisasjonen driver til sammen 18 barnehager i byen - alt ifra mindre barnehager til store med nesten 200 barn.

Arbeidet med å gjennomgå rutinene er allerede satt i gang. Fredriksen legger ikke skjul på at mandag blir en spesiell dag for de ansatte.

- Når vi har fått ut alle detaljer om hendelsen, så vil vi se om det er endringer som bør gjøres. Til nå har vi ikke funnet noe spesielt, men vi holder samtaler om rutinene rundt soving. Det er viktig at vi hele tida har fokus på å ha det så trygt som mulig i barnehagen, sier Fredriksen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!