Leder i Trøndelag Arbeiderparti:

- En umenneskelig byrde for Giske

Trond Giske trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet.

«SINT OG LEI»: Leder i Trøndelag Arbeiderparti, Karianne Tung (lengst til venstre), sier det har vært en umenneskelig byrde for Trond Giske. Hun er sint og lei over hele prosessen. Her avbildet sammen med Jette F. Christensen (i midten) og Lene Vågslid i Vandrehallen på Stortinget.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
«SINT OG LEI»: Leder i Trøndelag Arbeiderparti, Karianne Tung (lengst til venstre), sier det har vært en umenneskelig byrde for Trond Giske. Hun er sint og lei over hele prosessen. Her avbildet sammen med Jette F. Christensen (i midten) og Lene Vågslid i Vandrehallen på Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Trond Giske annonserte seint søndag kveld at han går av som nestleder i Arbeiderpartiet. Han opplyste samtidig at han stiller sin plass som leder av Arbeiderpartiets finansfraksjon til disposisjon.

Det skjer etter uker med voldsom oppmerksomhet rundt de mange varslene som har kommet inn til partiledelsen om upassende oppførsel fra Giske.

Saken har vekket sterke reaksjoner internt i Arbeiderpartiet, og søndag kveld deler flere av partiets politikere sine reaksjoner på nyheten om at Giske nå trekker seg.

Fylkesleder Karianne Tung i Trøndelag Ap sier hun forstår at saken er blitt altfor vanskelig å stå i for Giske og familien hans.

- Det har vært en umenneskelig byrde for ham og de nærmeste. Trond har så å si stått rettsløs i hele prosessen uten mulighet til å forsvare seg. Det gjør meg egentlig både sint og lei meg, sier Tung i en sms til Dagbladet.

Hun håper partiet nå tar grep for å håndtere varslersakene riktig, og rydde opp.

- Partiet kan ikke fortsette å bli preget av maktkamp slik vi har sett de siste dagene, skriver Tung, som foreløpig ikke har latt seg intervjue på telefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer