En ung mann drept, en annen hardt skadet: 
Her finkjemmer teknikerne skogen ved åstedet

Mistenkt gjerningsmann er pågrepet, men foreløpig ikke avhørt. 

SAMLET SPOR: Teknikere på åstedet seint tirsdag kveld. Foto: Rune Dahl. 
SAMLET SPOR: Teknikere på åstedet seint tirsdag kveld. Foto: Rune Dahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld ble Narvik rystet av en tragisk hendelse.

En ung mann mistet livet, formodentlig etter å ha blitt stukket med kniv av en annen ung mann. En tredje mann i samme alder, er innlagt på sykehus med alvorlige skader, men tilstanden hans skal være stabil.

Sent tirsdag kveld jobbet teknikere fra politiet i Narvik med å gjennomsøke skogen ved åstedet for spor, ikledd hvite drakter og med hodelykter i høstmørket.

- Det er et ledd i den tekniske etterforskningen å saumfare åstedet for spor, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i politiet i Midtre Hålogaland sent tirsdag kveld.

Han vil ikke si hvorvidt politiet leter etter noe spesielt i skogen ved Skjombrua, hvor hendelsen skjedde.

Ikke beslaglagt drapsvåpen

Det vil heller ikke politiinspektør Steffen Ravnås - men han bekrefter overfor Dagbladet sent tirsdag kveld at politiet fortsatt ikke har beslaglagt noe drapsvåpen.

En mann i 20-årene fra Narvik-området er pågrepet av politiet etter hendelsen, som ble meldt til nødetatene 17.38 tirsdag kveld.

Den første meldingen gikk ut på at en bil sto i en fjellvegg - og politiet rykket da ut til det de trodde var en trafikkulykke.

Det skulle vise seg å være mer enn det.

Døde på stedet

På stedet fant de to unge menn hardt skadet - antagelig etter stikkskader.

Den ene av dem døde på stedet - til tross for forsøk på livreddende førstehjelp. Han ble erklært død på stedet. Den andre ble flydd til sykehus i ambulansehelikopter.

SAMLET SPOR: Teknikere på åstedet seint tirsdag kveld. Foto: Rune Dahl. 
SAMLET SPOR: Teknikere på åstedet seint tirsdag kveld. Foto: Rune Dahl.  Vis mer

Da han ankom sykehuset, var helsetilstanden hans alvorlig og uavklart. I løpet av kvelden fikk legene kontroll på situasjonen - og mannens tiltand beskrives nå som stabil.

Mens den unge mannen mottok behandling for alvorlige skader, startet politiet en omfattende jakt etter mannen de tror skadet ham.

Stakk av

Den mistenkte stakk nemlig av i en bil som ble stjålet fra åstedet.

Bilen tilhørte Stein Aasheim (63), som stanset til det han trodde var en alvorlig bilulykke da han så bilen som sto i grøfta.

Mens 63-åringen prøvde å hjelpe til på det som viste seg å være et åsted, stjal den antatte gjerningsmannen bilen hans, uten at noen rakk å reagere.

63-åringen forlot nemlig bilen med nøkkelen i tenninga cirka 20 meter fra åstedet.

- Da var bilen borte. Personer på stedet observerte en mann som satte seg inn i bilen, men de kunne jo ikke vite om det var den rette eieren. Men de reagerte på at vedkommende hadde rygget og krasjet i autovernet før han kjørte av gårde i motsatt retning, sier Aasheim til Dagbladet.

Etterlyste bil

I timene som fulgte sendte politiet ut en etterlysning av den stjålne bilen i håp om tips, samtidig som de oppsøkte flere adresser hvor mannen kunne oppholde seg.

Så - like før klokka 21 - meldte mannen seg selv på Narvik politistasjon.

Da Dagbladet snakket med politiet i 23-tiden tirsdag, var den antatte gjerningsmannen fortsatt ikke avhørt.

- Han er ikke formelt siktet ennå, men blir siktet for kroppsskade med døden til følge fram til vi får avklart nærmere hva som har skjedd, sier Ravnåsen i politiet til Dagbladet.

Fortsatt er omstendighetene rundt hendelsen uklare. Politiet trodde egentlig det var snakk om en trafikkulykke.

Nå er de ikke sikre på hva de skal kalle det lenger. Det er på det rene at en bil sto i bergveggen, men hvorvidt det antatte knivangrepet skjedde før eller etter at bilen endte av veien er uklart.

De opplyste sent tirsdag kveld at de fortsatt jobbet med å avklare identiteten til den avdøde, men at både den skadede og den siktede mannen er i 20-årene.

Både den skadede og den nå avdøde mannen, skal være fra Midtre Hålogaland, uten at politiet ville gi noen nærmere personalia tirsdag kveld.

Bilen sto der fortsatt sent tirsdag. Politiet ble varslet om hendelsen kl 17.38 tirsdag.