Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En usedvanlig dårlig idé

Helga Hjetland reagerer på planene om å splitte Solhjells departement.

- USEDVANLIG DÅRLIG: Utdanningsforbundets leder, Helga Hjetland, liker veldig dårlig tanken på at ansvaret for barnehagene skal skilles ut fra dagens Kunnskapsdepartement. Foto: Bo Mathisen.
- USEDVANLIG DÅRLIG: Utdanningsforbundets leder, Helga Hjetland, liker veldig dårlig tanken på at ansvaret for barnehagene skal skilles ut fra dagens Kunnskapsdepartement. Foto: Bo Mathisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Helga Hjetland, som leder Utdanningsforbundet reagerer kraftig på spekulasjonen om å flytte ansvaret for barnehagene og forskningen bort fra dagens Kunnskapsdepartement.

Ap kan komme til å utfordre SVs kongstanke om et kunnskapsdepartement og dermed splitte Bård Vegar Solhjells statsrådsansvar. Flere tror Ap har lyst til å bruke størrelsen til å sikre seg ansvaret.

- Dårlig idé
- Jeg regner med at dette forblir en spekulasjon. Det er en usedvanlig dårlig idé. Barnehageutviklingen både internasjonalt og nasjonalt har flyttet fokus fra et foreldrebehov til et barnebehov, sier Hjetland til Dagbladet og legger til:

- Hvis forslaget skulle bli realisert, ville det svekke den positive utviklingen banehageprosjektet har hatt til nå.

- Fått ros
Hjetland mener de rødgrønnes grep om å samle barnehagene og all utdanning i et departementet var et godt grep. Det var særlig  SV som ivret mest for det som først ble Øystein Djupedahls superdepartement.

- Det er viktig at det politiske grepet rundt barn og læring blir sett under ett. Vi har fått mye ros internasjonalt for dette, men unntak av at vi har for få førskolelærere i barnehagen. Med Kunnskapsdepartementet fikk vi det siste leddet i kunnskapskjede. Det handler om barnas utvikling, dannelse og læring fra de går inn i et organisert tilbud utenfor familien til de kommer ut i arbeidslivet, sier Hjetland.

Viktig fagmiljø
Hun mener også det vil være å ødelegge et nytt fagmiljø, om departementet splittes opp.

- Regjeringen har nå brukt fire år på å bygge opp et faglig godt departement, med mer folk og bedre kompetanse enn det var i Barne- og familiedepartementet. Da barnehagene var der var det ut fra et likestillingsperspektiv. At kvinnene skulle ut i arbeidslivet var begrunnelsen for barnehagene. Nå er begrunnelsen at barnehagene er bra for barna, sier hun.

SPLITTET? Ap vil trolig utfordre SV og Bård Vegar Solhjells Kunnskapsdepartement og flytte barnehagene bort fra skole og høyere utdanning. Foto: Bjørn Langsem
SPLITTET? Ap vil trolig utfordre SV og Bård Vegar Solhjells Kunnskapsdepartement og flytte barnehagene bort fra skole og høyere utdanning. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling