Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En utlending og en afghaner drept i Taliban-angrep mot pensjonat

I Kabul.

EKSPLOSJON: Røyk og flammer står opp av pensjonatet kort tid etter eksplosjonen der to ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix
EKSPLOSJON: Røyk og flammer står opp av pensjonatet kort tid etter eksplosjonen der to ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En utlending og en afghaner ble drept i et angrep på et pensjonat i Kabul lørdag.

Det er afghansk politi som opplyser at to ble drept under lørdagens angrep. Tre Taliban-krigere ble drept av sikkerhetsstyrkene.

Pensjonatet, som ofte har utenlandske gjester på oppdrag, ligger i det velstående nabolaget Karte Seh i Afghanistans hovedstad. Også den afghanske nasjonalforsamlingen holder til i dette området, som ligger vest i byen.

Vitner fortalte om skudd og eksplosjoner under kamper mellom sikkerhetsstyrker og angriperne. Senere kom meldinger om at alle de tre angripere var døde og kampene var over.

Taliban skriver på Twitter at de tar på seg ansvaret for angrepet. De ville ramme en kristen organisasjon som arbeider for å konvertere muslimer.

Angrepet i Karte Seh i Kabul var andre angrep på få dager mot bygninger og områder i Kabul der utlendinger oppholder seg. Torsdag kveld gikk Taliban-opprørere til angrep mot et pensjonat i bydelen Wazir Akbar Khan, ikke langt unna den norske ambassaden.

Timer tidligere ble seks personer drept i et angrep mot en britisk ambassadebil. Sent på kvelden rammet ytterligere et angrep hovedstaden.

(NTB)

KONTROLL: Sikkerhetsstyrker ankom etter kort tid. Foto: Reuters / NTB scanpix
KONTROLL: Sikkerhetsstyrker ankom etter kort tid. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling