Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette fenget våre lesere mest i året som gikk:

En uventet tilståelse, et frieri og en frekk svindler

Årest mest leste sak har en lesetid på totalt mer enn 32 000 timer. Her er en oversikt over Dagbladets best og mest leste saker i 2017.

ÅRETS SAKER: Årets best leste saker i Dagbladet. Foto: SWNS / Martin Cervantes / Dagbladet
ÅRETS SAKER: Årets best leste saker i Dagbladet. Foto: SWNS / Martin Cervantes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er bare timer igjen av 2017 og før vi tar det siste skrittet inn i 2018. Her kan du se et lite tilbakeblikk over de sakene som var mest og best lest på Dagbladet i årets som har gått.

Tilståelsen

I 2017 ble «Tilståelsen» publisert i Dagbladet Magasinet. Dette er den saken som er lest lengst i 2017, og har en lesetid på hele 32 704 timer, fem minutter og 58 sekunder.

Saken, som er en lengre reportasjeserie, handler om Tor Hepsø som tilsto to drap på dødsleiet. Før dette hadde en annen mann blitt dømt for drapene:

- Har du drept noen? spurte Juliussen.

- Ja, svarte Hepsø.

- Har du blitt dømt for det? fortsatte Juliussen.

- Nei, sa Hepsø.

Byråkrati

På lista like under «Tilståelsen» ligger meningsinnlegget «Ole Thomas betalte avgiften 13. februar. Men det hjalp lite i møte med byråkratiet». Innlegget ble også publisert i Karmøynytt, men fra Dagbladet har det en total lesetid på 19 764 timer, 54 minutter og 13 sekunder.

Innlegget handler om Ole Thomas Fidjelands møte med offentlige tjeneste, og ble først delt på Fidjelands Facebook-profil.

Slo opp med kjæresten

Saken som er lest flest ganger i 2017 handler om en 21 år gammel kvinne fra England, som ble dømt til fengsel etter at hun utga seg for å være tre ulike politibetjenter.

Kvinnen ble dømt til ni måneders fengsel.

Saken er lest så mye som 886 915 ganger.

Feriebilde

Like under på lista ligger saken om et litt spesielt feriebilde.

Argentineren Martin Cervantes var på ferie i Australia og skulle ta bilde av utsikten, men da han zoomet inn på bildet, ble han klar over hva han faktisk hadde fotografert.

Et frieri ble foreviget nederst i bildet og Cervantes delte bilde på sin Facebook-profil. Saken fikk oppmerksomhet i flere internasjonale medier og paret som var avbildet tok kontakt. Dagbladet var i kontakt med den nyforlovede kvinnen, Lyall Bezett:

- Når jeg ser på bildene er det som om jeg gjenopplever det mest spesielle øyeblikket i våre liv, og alle følelsene kommer tilbake igjen, fortalte hun til Dagbladet.

Saken er lest 735 566 ganger.

17. mai

Saker som deles på Facebook blir ofte godt lest. Øverst på lista over mest leste saker her, troner et meningsinnlegg skrevet i forbindelse med 17. mai.

Innlegget er skrevet av Hilde Lunde Garby, er lest totalt 487 849 ganger og handler om hvordan voksne omtaler barn:

«Mens vi begge sto der i bunadene våre og ventet, kom du med en del utsagn til sidemannen, om barn som går på Steinerskolen. Du kommenterte måten barna gikk kledd på, at du syntes det virket som om de gikk inn for å skille seg ut og at du mente de burde pyntet seg mer. Det gikk jo ikke an å gå med joggebukse og cap på selveste 17. mai, sa du».

«Feriesyndere»

Videre er saken om «Feriesyndere» nest mest lest av Facebook-sakene.

Saken handler om det vi tar med oss hjem fra ferie av belter, vesker, sko og nye kjæledyr.

Sist vinter ble det dessuten innført nye krav ved innførsel og utførsel av blant annet musikkinstrumenter som inneholder treverk av ulike truede tresorter. Dette gjelder palisander, som ofte benyttes i gitarer, og en del andre treslag som benyttes i trommer, trommestikker, treblåsere og strykeinstrumenter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!