En VANNvittig verdensrekord

Satt 100 timer under vann på Oslo S. Nå skal han hjem og bade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jaaaaaa! rallet det fra Jernbanetorget i Oslo nå i kveld.


Presis klokka 20.55 i kveld hadde dykkeren Ronny Frimann fra Oslo vært 100 timer under vann. Det betyr ny verdensrekord og trolig plass i den grensesprengende Guiness rekord-boka.

- Nå skal jeg hjem og ta meg et varmt bad! Så skal jeg spise litt og sove lenge, sier den våte verdensrekordholderen.

Fiskehud

Flere titalls personer hadde møtt opp på Norges travleste torg for å få med seg de siste oksygen-dragene til dykkeren under vann.

Siden torsdag har han vært isolert fra omverdenen i vanntanken. Bare få minutter før friheten var et faktum snakket Dagbladet.no med mannen gjennom kommunikasjonsanlegget til vanntanken.

- Akkurat er det bare slitsomt. Nå teller jeg ikke lenger minutter, men sekunder. Samtidig er jeg sinnssykt fornøyd med å ta denne rekorden, sier han.

Minutter senere ble han hjulpet opp av tanken, kledd av dykkerutstyr og plassert i en solseng. Hendene og føttene var forvandlet til fiskehud.

VERDENSREKORD: Ronny Frimann er strålende fornøyd med sin mildt sagt fuktige verdensrekord- 100 timer under vann. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
VERDENSREKORD: Ronny Frimann er strålende fornøyd med sin mildt sagt fuktige verdensrekord- 100 timer under vann. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

Når blir det fest da?

- Det blir ikke så veldig lenge til, håper jeg. Jeg må bare tørke meg på føttene først, sier Frimann til Dagbladet.no og ler.

Unik rekord

«Poolside» har samboeren Torild Moland Krogsrud fulgt med sin dykkerhelt alle timene.

- Han har hatt ekstremt vondt, men han har ikke klaget et sekund. Jeg er utrolig stolt av ham. Nå skal han få masse kos og kjærlighet, sier en strålende fornøyd samboer.

Frimann kan ikke helt huske hva han har hatt i hodet de siste 100 timene.

- Jeg tror jeg har tenkt litt på alt mulig mange ganger. Det har vært veldig tøft og jeg skal aldri gjøre dette igjen, sier han.

Frimann opplevde blant annet Oslo S sitt natteliv i helgen fra vanntanken med glassvegger. Tross for at det er et belastet område gikk helga veldig fint.

En VANNvittig verdensrekord

- Selv om det var mye fyll og spetakkel i gatene, har folk gitt meg hyggelig support hele tida, sier han.

På plass var også en representant for Guiness rekord-bok i Norge.

- Dette er en helt unik rekord. Ingen andre har forsøkt noe i nærheten. Dette er helt sinnssykt, sier Fredrik Berentsen.

VANN I ØRA: Etter over fire døgn i det våte element er det godt å få tørka seg.
KOMMER I BOK: Ronny Frimann mottok beviset på at han har Guiness-rekorden. Nå kommer trolig rekorden i den gjeve boka.
PUSTER UT: Her setter Ronny Frimann fra Oslo ny verdensrekord i antall timer under vann.
SVØMMEHUD: Føttene til Ronny Frimann er renere enn på lenge etter 100 timer i vann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer