- En vanskelig og utrivelig sak

Det sa Svein Aaser da han ankom Hydros bedriftsforsamling i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VÆKERØ (Dagbladet.no): Den kjente næringslivslederen Svein Aaser er en av de 18 medlemmene i Hydros bedriftsforsamling.

Han hadde en kort og klar analyse av opsjonssaken da han ankom Hydros lokaler på i Oslo et kvarter før møtet i bedriftsforsamlingen startet klokka 18.

- Dette er en vanskelig og utrivelig sak for Hydro. Jeg håper vi finner en fornuftig løsning, var Aasers budskap det store frammøtte pressekorpset ved Hydros svingdørinngang i Vækerøveien.

Aaser er et av de tolv medlemmene i bedriftsforsamlingen som er valgt av generalforsamlingen. De seks andre er de ansattes representanter.

Reiten ringside

Like før klokken 20 i kveld tok bedriftsforsamlingen pause. Kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen, som har vært med under hele møtet, kunne ikke gi noe antydning om hvor lenge møtet ville vare.

Konsernsjef Eivind Reiten og ledelsen for juridisk avdeling, personalavdelingen og kommunikasjonsavdelingen er tilstede under hele møtet i bedriftsforsamlingen. Det er også hele styret i Hydro, inkludert fungerende styreleder Elizabeth Grieg.

- Ingen kommentar

SKAL VURDERE REITEN OG HYDRO-STYRET: Svein Aaser ankom i ettermiddag Hydros lokaler på Sjølyst. Foto:HÅKON EIKESDAL
SKAL VURDERE REITEN OG HYDRO-STYRET: Svein Aaser ankom i ettermiddag Hydros lokaler på Sjølyst. Foto:HÅKON EIKESDAL Vis mer

En annen av de valgte representantene, Karen Helene Ulltveit-Moe, kom noen minutter før Aaser, men hun hadde ikke et ord å meddele før bedriftsforsamlingen.

Bedriftsforsamlingens leder, tidligere konsernsjef i Rieber & Søhn, Svein Steen Thomassen, hadde heller ikke noe å meddele pressen da han kom timer før møtestart i dag.

Truer med å trekke seg

Bedriftsforsamlingen skal ta stilling til om styret har gjort rett i å behandle hele opsjonssaken for de 35 direktørene i Hydros omstridte opsjonsordning - eller om hele saken skulle vært oversendt bedriftsforsamlingen. Det er bedriftsforsamlingen som utpeker styret i Hydro.

Etter at styreleder Jan Reinås trakk seg i går har fungerende styreleder Elizabeth Grieg gjort det klart at resten av styret trekker seg dersom et ikke får full støtte fra bedriftsforsamlingen.

Ved møtets start i kveld er det ikke klart om konklusjonen fra bedriftsforsamlingen kommer i dag, eller om møtet må fortsette i morgen.

Bedriftsforsamlingen skal også drøfte om konsernsjef Eivind Reiten har vært aktiv i forbindelse med styrets behandling av opsjonssaken. Det er i så fall ulovlig, ifølge den juridiske utredningen som advokatfirmaet BA-HR har gjort for næringsministeren.

BA-HR konkluderer med at konsernsjef Reiten som kontraktsmotpart til Hydro var inhabil i saken om avvikling av opsjonsordningen.

- En vanskelig og utrivelig sak

Ny betenkning
I kveld ble det lagt fram en ny juridisk betenkning rundt Hydrostyrets opptreden i opsjonssaken. Jusprofessor Tore Bråthen ved BI i Tromsø har ifølge NA24 langt på vei frikjent det samme Hydrostyret som engasjerte ham til å gjøre en gjennomgang.

SKAL VURDERE REITEN OG HYDRO-STYRET: Svein Aaser er en av de 18 medlemmene i Hydros bedriftsforamling som møtes i kveld.
GRUPPEMØTE: Tre av de ansattes representanter holder rådslagning på utsiden av møtelokalet ved 21.45-tiden. Fra venstre: Kjell Kvinge, Michael Hall og Per Martin Labråthen.
MOTTAR MILLIONER: Kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen ga en kort orientering i en pause i kveldens møte i bedriftsforamlingen i Hydro. Ifølge den siste utredningen fra advokatfirmaet BA-HR er Ditlev-Simonsen selv en av de 35 Hydro-sjefene som begunstiges med de omstridte opsjonspengene. Ditlev-Simonsen skal motta 4,3 millioner kroner.
VURDERER Å GÅ: Fungerende styreleder Elizabeth Grieg i en en pause i kveld. Sammen med resten av styret sitter hun ringside når bedriftsforsamlingen vurderer om de har håndtert opsjonssaken etter regelboka.
- INGEN KOMMENTAR: Karen Helene Ulltveit-Moe kommer til Hydros bedriftsforsamling i Oslo i ettermiddag.
NY PAUSE: Storebrand-sjef og medlem av bedriftsforamlingen i Hydro, Idar Kreutzer, avbildet med Ditlev-Simonsen på vei til en pause i ni-tiden. Møtet pågikk fortsatt ved 21.20-tiden.