- En varslet katastrofe

Norsk flygerforbund gir regjeringen skylden for krisen som nå utspiller seg i luftambulanse-beredskapen. I morgen skal Bent Høie forklare seg.

SITUASJON: Den krevende situasjonen for Luftambulansetjenesten fortsetter. I dag har fire av sju ambulansefly stått på bakken. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SITUASJON: Den krevende situasjonen for Luftambulansetjenesten fortsetter. I dag har fire av sju ambulansefly stått på bakken. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Denne krisen er skapt fordi regjeringen har valgt å ikke lytte, det sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen til Dagbladet.

Når Bent Høie i morgen forklare seg om krisen for Stortinget, skal samtlige ambulansefly etter planen være i beredskap, men det betyr ikke at krisen er over.

Beredskapen i luftambulansetjenstenen endrer seg nærmest fra time til time. I dag har fire av sju fly stått på bakken.

- Det er en anstrengende situasjon, særlig for leger og sykepleiere som mangler et verktøy de er vant med å ha. Vi har forsøkt å bøte på kapasitetsproblemer ved å ha to av Forsvarets helikoptre i døgnberedskap, sier kommunikasjonsrådgiver Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten.

–Varslet katastrofe

Yngve Carlsen mener det er en varslet katastrofe, som skyldes at regjeringen ikke sikrer at nøkkelpersjonell ble med da luftambulansetjenesten ble lagt ut på ambud.

- Når regjeringen først har valgt å ha en slik tjeneste som er helt essensiell for liv og helse på anbud, må man som et minimum sikre at erfaringen og kompetansen blir med videre om det blir en ny tilbyder. Det har vi pekt på helt siden 2016, det samme har en samlet ekspertise og hele LO. Av årsaker som er uforståelig for meg, har de valgt å ikke lytte, sier Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer