En vaskekte nabokrangel

Først ville han bygge landingsplass for helikopter. Så terget han naboene med planene for et kjempehus. Nå vil vaskekongen Svein Erik Bakke bygge ti luksusleiligheter på eiendommen han eier på Bygdøy. - Noen gir seg virkelig ikke, sier nærmeste nabo, Carl Lange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke av naboene har kontaktet advokat for å få stoppet planene. De ønsker ikke at Bakke skal bygge ut det som enkelte omtaler som Norges flotteste eiendom.

- Det ville være vandalisme og vil ødelegge helheten i området, sier Carl Lange. Han og familien har bodd på Bygdøy i flere tiår.

Svein Erik «Vaske-Bakke» har knapt bodd i den unike villaen på Bygdøy. Eiendommen kjøpte han av reklamegründeren Svein Alvern for 27,4 millioner i 1998. Nå har han kontaktet Byantikvaren i Oslo for å få lov til å rive villaen på drøyt 500 kvadratmeter. I stedet vil han sette opp ti luksusleiligheter i størrelsen 150 til 300 kvadratmeter.

- Den gamle damen som eide huset, ville snudd seg i graven, hadde hun fått høre om disse planene, sier den forbitrede naboen, Carl Lange.

Sure millionærnaboer

Det er ikke første gang Vaske-Bakke er uenig med sine naboer på Bygdøy. Allerede kort tid etter at han kjøpte huset, satte han i gang med søknader om å få bygge sin egen helikopterlandingsplass på eiendommen.

Til Dagbladet forklarte Bakke den gang at han syntes det kostet for mye tid å kjøre bil ut til Bygdøy.

En massiv aksjon fra naboene, klarte å stikke kjepper i rotorene for prosjektet.

I 1999 satte Bakke i gang med planer om å bygge en gigantisk luksusvilla på Bygdøy-tomta. Bygget med en grunnflate på 1409 kvadratmeter, garasje med plass til ti biler og et 417 kvadratmeter stort svømmebasseng, fikk naboene til å slå på krigstromma igjen. Også dette prosjektet ble skrinlagt etter naboprotester, men Vaske-Bakke har tydeligvis ikke gitt opp håpet.

- Jeg ville ikke skrive under på oppropet den gangen de protesterte mot helikopteret hans. Jeg syntes ikke det var riktig å behandle en nyinnflyttet nabo på den måten. Men da han kom med planene om giganthuset sitt, ble jeg sjokkert. Og dette boligprosjektet han har tenkt til å sette i gang med nå, går over alle støvelskaft, sier nabo og pensjonert generalmajor Bjørn Egge.

Vrien eiendom

- Bygdøy-tomta er kanskje den fineste i Oslo. De leilighetene som vurderes bygd her, vil bli blant de mest eksklusive i hele landet, sier Svein Erik Bakkes faste eiendomsmekler, Miguel Sørholt. Han antyder at leilighetene vil bli i størrelsesorden 150- 300 kvadratmeter.

- Prisrekorden for leiligheter i Oslo er på 100000 kroner per kvadratmeter. Disse leilighetene vil ha god sjanse til å slå den rekorden, sier Sørholt til Dagbladet.

I så fall vil Vaske-Bakke kunne tjene mellom 150 og 300 millioner kroner på eiendommen sin. Det er langt mer enn det den unge turbomekleren Thomas Øye var villig til å legge på bordet. Han tilbød Svein Erik Bakke 50 millioner kroner for eiendommen, men da salget skulle gjøres opp, sto Øye uten penger. Siden da har eiendommen vært ute for salg.

- Det er fortsatt mulig å kjøpe eiendommen og huset slik det står. Alt er velholdt og stelt. Det er til og med en egen vaktmester der ute som steller hagen, sier eiendomsmekler Sørholt. Han er ikke særlig berørt av iltre naboprotester.

- Så lenge vi holder oss innenfor lovverket, kan de få protestere alt de orker, sier Sørholt.

  • Svein Erik Bakke var i går trøtt av alt mediemaset og uttalte seg bare gjennom sin eiendomsmekler.
SUPEREIENDOM: Her vil Svein Erik Bakke bygge ti luksusleiligheter. Den staselige gamle villaen på drøyt 500 kvadratmeter vil han rive.