Utryddes:

- En vekker for alle

Onsdag kom beskjeden om at en tredjedel av verdens trearter er i ferd med å forsvinne.

AVSKOGING: Tømmerhogst er en av de tre største truslene mot verdens trebestand. Her fra et avskoget område ved gullgruver i Amazonas-regnskogen i Brasil. Foto: REUTERS/Nacho Doce/File Photo
AVSKOGING: Tømmerhogst er en av de tre største truslene mot verdens trebestand. Her fra et avskoget område ved gullgruver i Amazonas-regnskogen i Brasil. Foto: REUTERS/Nacho Doce/File Photo Vis mer
Publisert

Nesten en tredjedel av verdens trearter står i fare for å bli utryddet, og hundrevis av trearter er allerede utslettet. Dette viser en ny rapport om tilstanden til verdens trær - publisert av Botanic Gardens Conservation International (BGCI) onsdag.

Ifølge rapporten risikerer 30 prosent av verdens trearter - 17 500 - å bli utryddet. Og minst 142 trearter er allerede registrert som utryddet i naturen.

Arbeidet med å dokumentere statusen for de nærmere 60 000 treartene i verden - et arbeid som har pågått de siste fem åra - er det største initiativet i historien til IUCNs rødliste over truede arter.

- Trær trenger hjelp

Antallet truede trearter utgjør dobbelt så mange som antallet truede pattedyr, fugler, amfibier og krypdyr til sammen, heter det i rapporten.

- Denne rapporten er en vekker for alle mennesker i hele verden - om at trær trenger hjelp, sier generalsekretær i BGCI, Paul Smith. Det skriver Reuters.

De tre største truslene treartene står overfor er avlinger, tømmerhogst og husdyrhold. Men de nye truslene er klimaendringer og ekstremvær, sier rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer