En veldig bra dame

Trist høst for gutta som pleide å bestemme over småpikene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå må du må være anonym, plaget og plassert midt i den mørkeste møkkakjelleren i kommentarfeltet vårt på dagbladet.no for å tørre å si det:

– Marit Breivik er blitt mer og mer ufordragelig med tiden.

Glemte jeg å si at innsenderen vår kalte seg «Johan», eller er kallenavnet en selvfølgelighet denne gangen? «Johan» eller «Nils»; det skal mye mannlig tåpelighet for å stille seg breibeint opp mot orkanen av kvinnelig ledersuksess som feier over gamle norske mannsbastioner.

Med Breivik som livslang sjef har den hotteste trenerbenken i håndball forlengt falt, i Beijing-OL overtok NRKs Susann Goksør kommentarplassen med et munntøy som gjør at det vil virke utrendy for TV 2 å la de gamle gutta fortsatt kommentere småpikene og til høsten blir det ikke et seminar om ledelse uten en pedagogisk referanse til håndballjentene.

Det er da det gjelder å synge falskt i Halleluja-koret.

AKKURAT DET gjorde OL-fotografen vår forleden da han etter nok en hylningsartikkel om Marit Breiviks utrolige evner som leder sendte meg omtrent følgende sms:

«Grei kommentar på Marit, men virkeligheten i hallen er annerledes. I dag fikk hun beskjed om å roe seg ned under kampen, og hun var rasende på et par av jentene både i språk og kroppsspråk. Jeg er personlig overrasket over hvor mye mer aktiv hun er nå enn før under spillets gang. Så da vet du det».

Glemte jeg igjen å si at denne fotografen verken er «Johan» eller «Nils», men derimot en svært følsom fyr som er flink til å oppfatte sosiale signaler?

HAN HADDE SETT en stresset Breivik idet trenerlivet dro seg til mot OL-gullet, og syntes bare at de iakttagelsene burde utfylle bildet. Som en av Norges beste sportsfotografer lever han av å se sånt, akkurat som glansbildet av Marit Breivik aldri vil leve videre uten at det blir sant.

Sannheten er at det ikke er noen perfekt kvinnelig lederstil, men at vi har fått en håndballtrener som har vist at det å lede faglig klokt gjennom mennesker i stedet for å styre over dem, kan gi utrolig gode resultater.

I OL kan en slik ledelse til og med være nok til å slå laget til den håndballsmarte Jevgenij Trefilov som sjefer over laget sitt med hellig overbevisning om at kvinner trenger å bli styrt stramt. Eller som den gamle storspilleren Kjersti Grini sa det forleden:

– Det er i hvert fall mye mer interessant å spille for Marit enn for en som egentlig vil du skal stå på kjøkkenet.

SANNHETEN er også at Marit er et meget fordragelig menneske. Det er derfor de beste håndballjentene fortsetter satsingen med henne til neste OL, at vi journalistene skriver pent videre og selv de tøffeste gutta erkjenner til slutt.

Som den slagne Trefilov i intervju med den russiske avisa Sport Express:

– Norge har et veldig godt lag, og treneren deres er en veldig bra dame.