- EN STERK KANDIDAT:  Anne-Grete Strøm-Erichsen mener Robert Mood er en sterk kandidat til toppjobben i FN. 
Foto: Trygve Mellvang-Berg / SCANPIX
- EN STERK KANDIDAT: Anne-Grete Strøm-Erichsen mener Robert Mood er en sterk kandidat til toppjobben i FN. Foto: Trygve Mellvang-Berg / SCANPIXVis mer

- En veldig sterk kandidat

Forsvarsministeren om hærsjefens Midtøsten-kandidatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen bekrefter at Robert Mood er høyaktuell for stillingen som leder av UNTSO.

-  Jeg kan ikke si noe mer enn at han er en kandidat. Han er ikke formelt utnevnt ennå slik jeg kjenner til det, men han er nok en veldig sterk kandidat, sier Strøm-Erichsen.

UNTSO skal skifte leder i slutten av januar/månedsskifte januar-februar, så det var ventet at valg av ny sjef skulle vært gjort for lenge siden.

Ifølge forsvarsministeren vil oppdraget først og fremst bestå i å overvåke våpenhvilen mellom Israel og nabolandene, først og fremst som observatører.

- Det er positivt for Norge fordi vi har et veldig stort engasjement i Midtøsten. Norge er også opptatt av å engasjere seg i FN og derfor er det viktig for oss å ha folk i slike posisjoner, sier hun.

Utfordringer vil hærsjefen få nok.

- Jeg tror alle kan se i media i disse dager at det kommer til å bli mange utfordringer. Det er lettere å svare på hvilke utfordringer han ikke får enn hvilke han får. Men slik jeg kjenner Mood så tror jeg han vil klare å opptre uavhengig og skape tillit, sier hun.

Mood har i sin periode som hærsjef gjort seg bemerket for sine kritiske utfall om ressursmangelen i Hæren.

Blant annet hans etterhvert berømte utspill om at hæren kun vil være i stand til å forsvare en bydel i Oslo i TV2 Nyhetene januar i fjor.

Ifølge forsvarsministeren er forholdet til Mood likevel det beste.

- Han er hærsjef og det er hans oppgave å ha store ambisjoner for hæren, og så er det regjeringens oppgave å se det store bildet. Noen konflikt har det overhode ikke vært snakk om. Regjeringen har lansert ham som kandidat fordi vi vil ha de beste personene i disse stillingene, sier han.

AKTUELL I NY JOBB:  Generalmajonr Robert Mood. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
AKTUELL I NY JOBB: Generalmajonr Robert Mood. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer