- En velkjent metode

- Arbeidsgiver har tatt i bruk flere virkemidler for å avslutte arbeidsforholdet. En slik framgangsmåte er velkjent i saker som dreier seg om mobbing i arbeidslivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Thorbjørn Schade, Knut Erik Valskrås advokat, som har erfaring fra liknende trakasseringssaker fra arbeidslivet.

- Arbeidsgiver har, fordi de har ønsket å bli kvitt Valskrå, startet en prosess mot ham der de leter etter feil. Kommunikasjonen blir vanskelig. Til slutt blir Valskrå bebreidet, og utstøtt. Poenget er at Valskrå ikke har gjort en dårlig jobb, men at arbeidsgiveren hans framstiller det slik, sier Schade.

- Vondest er at forholdet han hadde hatt til en kvinne blir grepet fatt i med jevne mellomrom, mens Valskrå periodevis oppfatter at diskusjonen om forholdet er over.

Schade beskriver metoder som ofte brukes i utstøtelsessaker. Han mener Valskrå har møtt flere av dem.

- Arbeidsgiver kan bidra til frustrasjon og misnøye hos en ansatt slik at han selv vurderer å si opp. Arbeidsgiver kan også opptre slik at den ansatte får psykiske/helsemessige problemer med langvarig sykemelding som resultat. Arbeidsmiljøet kan bli så vanskelig at den ansatte gjør en dårligere jobb.