En verdig «Kristi brud»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hadde jeg ikke visst at Åsa Waldau er pastor i Filadelfia-menigheten i Knutby, kunne jeg trodd hun var direktør i et internasjonalt selskap eller departementsråd. I tingsrätten i Uppsala i går opptrådte hun med stor verdighet, ordla seg med sikkerhet og hadde i det hele en framtoning som innga respekt.

HUN VAR ENKELT KLEDD,

i svarte bukser, rød T-skjorte dekorert med tre hvite hjerter på brystet. Hennes svarte, lange hår hang ned over en hvit bomullsjakke som hvilte over skuldrene. Makeupen var diskré.

Det var ikke ringene hun hadde på de slanke, lange fingrene. På høyre hånd hadde hun to brede gullringer og en gullring med diamanter. På venstre hånd var det ikke mindre enn fire ringer.

DETTE VAR

«Kristi brud», viet til den guddommelige av pastor Helge Fossmo, som fra sin plass i rettssalen ikke så opp en eneste gang mens hun inngående forklarte seg. Han skrev som besatt - uten noen pause.

Det er ikke minst Fossmo som i sine 20 politiavhør - alle tilgjengelige for pressen etter svensk offentlighetslov - og i sin forklaring for retten - som har demonisert denne 38 år gamle kvinnen. Han har framstilt henne som den onde heks som med sitt renkespill spredte redsel og ulykke i denne høyst spesielle pinsemenigheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer