En verdig «Kristi brud»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde jeg ikke visst at Åsa Waldau er pastor i Filadelfia-menigheten i Knutby, kunne jeg trodd hun var direktør i et internasjonalt selskap eller departementsråd. I tingsrätten i Uppsala i går opptrådte hun med stor verdighet, ordla seg med sikkerhet og hadde i det hele en framtoning som innga respekt.

HUN VAR ENKELT KLEDD,

i svarte bukser, rød T-skjorte dekorert med tre hvite hjerter på brystet. Hennes svarte, lange hår hang ned over en hvit bomullsjakke som hvilte over skuldrene. Makeupen var diskré.

Det var ikke ringene hun hadde på de slanke, lange fingrene. På høyre hånd hadde hun to brede gullringer og en gullring med diamanter. På venstre hånd var det ikke mindre enn fire ringer.

DETTE VAR

«Kristi brud», viet til den guddommelige av pastor Helge Fossmo, som fra sin plass i rettssalen ikke så opp en eneste gang mens hun inngående forklarte seg. Han skrev som besatt - uten noen pause.

Det er ikke minst Fossmo som i sine 20 politiavhør - alle tilgjengelige for pressen etter svensk offentlighetslov - og i sin forklaring for retten - som har demonisert denne 38 år gamle kvinnen. Han har framstilt henne som den onde heks som med sitt renkespill spredte redsel og ulykke i denne høyst spesielle pinsemenigheten.

ALT BLE GJENDREVET

i går av Åsa, av hennes mann Patrick og av Samuel Frankner. Sistnevnte var den som forsøkte å gjenopplive Helen Fossmo etter at hun ble funnet livløs i badekaret. Som leieboer hos Daniel Linde, var han også den første som kom til etter at Sara Svensson hadde skutt ham natt til 10. januar i år.

- DA HELGE IKKE MAKTET

å kue meg, opphøyde han meg. Det var hans idé å gjøre meg til Kristi brud. Men det var aldri noe som ble brukt i forsamlingen. Nå i ettertid føler jeg at han lurte meg i denne saken, som han har lurt meg på alle andre områder, sa en tydelig bitter Åsa Waldau, som i tillegg til sorgen over å miste sine lillesøster Alexandra (Fossmo, red.anm.) sa hun nå har fått sitt liv ødelagt av ondsinnede oppslag i radio, tv og ikke minst aviser.

- Livet er ikke lenger verd å leve. Det har vært fryktelig, sa hun.