En verkebyll

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Gårsdagens «Brennpunkt» på NRK behandlet en verkebyll i norsk luftfart. 11. mars 1982 styrtet et Twin Otter-fly fra Widerøe i havet utenfor Gamvik i Finnmark. 15 mennesker døde. Det var ikke flere om bord. Havarikommisjonen konkluderte med at årsaken var sterk turbulens, kombinert med et illebefinnende hos flygeren. Men over 30 vitner mente de hadde hørt fremmed flydur og observert et jagerfly omkring tidspunktet for ulykken. Samme dag pågikk en stor NATO-øvelse i Nord-Norge.
  • Ulykken ble gransket på ny i 1987, og i anledning at det i mars i år var 20 år siden den tragiske hendelsen, ble det framsatt krav om ny gransking. Samferdselsministeren sa nei. Det er å håpe at det nå likevel vil skje. Vitnene må tas på alvor. Det er nok av ting som tyder på at myndighetene ikke har sagt hele sannheten. Om årsaken til flyulykken var at britiske jagerfly var i et luftrom der de ikke skulle være, må dette fram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer