Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En viktig lov

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stortinget har for første gang vedtatt en lov som forbyr diskriminering på boligmarkedet. Det er nå straffbart å sortere boligkjøpere og leietakere etter religion, hudfarge, etnisk bakgrunn eller seksuell legning. Bakgrunnen er en rekke dokumenterte tilfeller der mennesker med innvandrerbakgrunn har fått vite at hybler eller leiligheter allerede er utleid, mens mennesker med «ren» norsk bakgrunn har fått motsatt beskjed minutter seinere. Loven klargjør at dette ikke lenger er tillatt. Ønsker man å sile leieboere eller huseiere, må det gjøres med hjemmel i de alminnelige ordensreglene, som er like for alle beboere.
  • Huseierforbundet hevder at loven vil ha mest symbolsk betydning. Senter mot etnisk diskriminering legger vekt på at den åpner for straffetiltak mot diskriminering på boligmarkedet. Som sådan - og som symbolsk lov er den viktig. Den fastslår at hverdagsrasisme er straffbart, og utgjør et viktig steg mot det overordnete målet som heter integrering.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media