En vinnende kronprinsesse

Mette-Marit er kronprinsesse med vinnerlykke. Søndag vant laget hennes skiskytterstafetten i Bortelid og dagen før vant hun en fruktkurv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsessen har bedre tak på pilkasting enn husbonden. Med stor treffsikkerhet sørget hun for at laget fra Oddersjå vant skiskytterstafetten under skileken i Bortelid. Kronprinsens lag kom på en hederlig 2. plass.

De kongelige gjestene slapp å ta på seg skiene. Den delen av konkurransen overlot de til barna. Selv skulle de kaste piler mot oppblåste ballonger. Traff de ikke, ble det strafferunder på lagene. Kronprinsessen var den mest treffsikre av de fire pilkasterne og jublet sammen med laget sitt fra Oddersjå over førstepremien.

Etter skiskytterkonkurranse, delte kronprinsparet ut medaljer til alle ungene som var med i skileken på Bortelid i Åseral kommune - 500 i tallet. Hvem har sagt at sørlendinger ikke kan stå på ski?

Kjempefornøyd

- Det har vært kjempehyggelig å komme på offisielt besøk til Sørlandet. Jeg var ganske nervøs foran møtet med hjembyen, men føler jeg ble mottatt stor varme, sa kronprinsessen før hun og kronprinsen returnerte til Oslo søndag ettermiddag.

Begge er svært imponert over jubileumsfeiringen og ikke minst over sørlandsbarnas skiferdigheter. Ikke alle er klar over at denne landsdelen også har gode skimuligheter i sitt nærområde, bare halvannen times kjøring fra Kristiansand eller Mandal.

Kronprinsesse Mette-Marit ble friskmeldt sist torsdag etter tre ukers sykdom.

- Hvordan står det til med helsa nå?

- Helt fint. Jeg er i hvert fall nesten bra, sier kronprinsessen til NTB, uten å utdype temaet videre.

Fruktkurv og kleshenger

Lørdagens bursdagsfeiring for 100-åringen Sørlandet ble avsluttet med festmiddag i kantina på Høgskolen i Agder i Kristiansand.

I beste sørlandsk bedehusstil var det også utlodning under jubileumsmiddagen i studentkantina på Høgskolen. Gevinstene, fruktkurv og heklet kleshenger, ble vunnet av henholdsvis kronprinsesse Mette-Marit og statsminister Kjell Magne Bondevik, til stor munterhet for gjestene.

En gryende mistanke om at utfallet av «trekningen» var avgjort på forhånd, ble ikke tilbakevist av arrangøren.

I tillegg til kongelige gjester og statsministerpar fra hovedstaden var også Sørlandets to store TV-kjendiser, NRK-sjefen John G. Bernander og TV 2-sjefen Kåre Valebrokk, begge fra Kristiansand, hjertelig til stede. Arendalitten Jon Gelius var kveldens konferansier.

Mette-Marits nærmeste familie var også invitert til jubileumsmiddagen.

På menyen sto havets frukter som forrett, lam som hovedrett og til dessert ble det servert en fantastisk iskake - en modell av skoleskipet «Sørlandet» som det har tatt flere dager å lage.

Kjølig feiring

Feiringen av Sørlandets 100-årsjubileum ble en kjølig fornøyelse både for deltakere og gjester. Mange hadde nok ønsket at Vilhelm Krag hadde valgt 16. juli og ikke 16. mars som dato for landsdelens «fødselsdag».

Men selv om 100-årsdagen var preget av gråvær, regn og vind, synes kronprinsparet likevel det var en flott dag.

- Det var spesielt hyggelig å se så mange folk, sa kronprinsesse Mette-Marit som hadde både mor, søsken og tantebarn blant publikum på Torvet.

- Sørlandet er et lite paradis, ikke bare for turistene. Vi som har vokst opp her setter pris på landsdelen vår, sa kronprinsessen blant annet i sin tale, der hun spesielt nevnte personlige barndomsminner og barns gode oppvekstvilkår i landsdelen.

NTB

FRUKTIG LYKKE: Kronprinsesse Mette-Marit vant fruktkurven og kanskje halve kongeriket på søndag, men var trekningen fikset? Kjell Magne Bondevik var også en heldig vinner i sørlandslotteriet.
NERVØS: Kronprinsessen var nervøs før sørlandsbesøket, men ble mottatt med åpne armer.