- En ytterliggående dansk imam startet muslimopprøret

Frps Siv Jensen reagerer knallhardt på at utenriksminister Jonas Gahr Støre ikke vil undesøke om norske muslimer har bidratt til å starte stormløpet mot Norge i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Danmark er det nå klart at Islamisk Trossamfund, ledet av den ytterliggående imamen Ahmed Abu Laban, har vært drivkraften bak en internasjonal kampanje mot Danmark i den arabiske verden.

Nå reagerer Frps Siv Jensen knallhardt på at utenriksminister Jonas Gahr Støre ikke vil undersøke om også norske islamske trossamfunn har vært involvert i kampanjen.

- Norske myndigheter må være veldig sikre i sin sak når vi ser imamens rolle i vårt naboland. Men utenriksministerens holdning er symptomatisk ettersom han og statsministeren delvis la skylda på en redaktør for bråket mens man i Danmark avslører at en ekstrem imam har iscenesatt alt sammen, sier Jensen til Dagbladet.

Trukket inn Norge ble først trukket inn i konflikten i kjølvannet av opprøret Jyllands-Postens publisering av Muhammed-tegningene skapte. Siden har norske og danske ambassader blitt satt i brann av rasende folkemengder.

- Jonas Gahr Støre har som norsk utenriksminister, i motsetning til sin danske kollega, valgt å beklage at tegningene har skapt uro i Midtøsten. Han kritiserte tidlig den lille kristne avisen Magazinets gjengivelse av Muhammed-tegningene, men har ikke fokusert noe på kampanjen som danske muslimske ledere satte i gang og som beredet grunnen for at Norge ble trukket inn som mål for opprøret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer