Enda en bil funnet etter gullsmedranet

Sto parkert i nærheten av ransstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har funnet enda en bil som settes i forbindelse med det brutale ranet av en gullsmedforretning i Oslo lørdag.

Fra før er det kjent at ranerne stakk fra åstedet på Grønland i en Audi - som like etterpå ble funnet utbrent et par kvartaler unna. En av teoriene har vært at ranerne tok seg videre i en annen bil.

Nå melder NRK Østlandssendingen at politiet har funnet en bil nr. 2 som de knytter til ranet. Den sto parkert i Arups gate i Gamlebyen, ikke langt fra åstedet.

Undersøkes - Jeg kan bekrefte at vi har funnet en bil i Arups gate. Den blir nå grundig undersøkt av våre kriminalteknikere, sier politiinspektør Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Ass opplyser at bilen ble funnet allerede tirsdag, men at politiet av etterforskningsårsaker ikke har ønsket å gå ut med informasjonen. Av samme årsak vil han ikke si stort om funnet.

- Men det er et viktig funn, sier politiinspektøren.

Det var lørdag formiddag, midt i handlerushet, flere maskerte og bevæpnede menn stormet gullsmedforretningen Sheikh Enterprises på Grønland. Mennene knuste montere med smykker og stakk fra stedet med et stort utbytte - men ikke før de hadde avfyrt flere skudd i lufta med et automatgevær.

- Framgang Så langt er ingen pågrepet. Oslo-politiet har satt alle tilgjengelige ressurser inn i etterforskningen, og har koblet inn kolleger fra Sverige, siden spor leder til nabolandet.

- Sverige-sporet er fremdeles en teori, sier Aas til Dagbladet.

Politiinspektøren sier det er framdrift i etterforskningen.

- Vi har gjort interessante funn, både på teknisk og taktisk side. Bilen som nå er funnet, er blant dem, sier han.

UTBRENT: Ranerne stakk fra åstedet i en Audi - som kort tid etter ble funnet utbrent et par steinkast unna, på Rudolf Nilsens plass. En teori er at mennene stakk av i en annen bil.
Foto: FRANK KARLSEN / DAGBLADET
UTBRENT: Ranerne stakk fra åstedet i en Audi - som kort tid etter ble funnet utbrent et par steinkast unna, på Rudolf Nilsens plass. En teori er at mennene stakk av i en annen bil. Foto: FRANK KARLSEN / DAGBLADET Vis mer