Enda en elitesoldat funnet

17 sivile afghanere drept for å finne to amerikanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den første av de amerikanske elitesoldatene som forsvant i Kunar-provnisen i Afghanistan sist tirsdag ble funnet lørdag. Nå er en annen blitt lokalisert, skriver Reuters.

Pleies av afghanere

Kunars guvernør Assadullah Wafa sier til nyhetsbyrået at de har fått informasjon om at soldaten er skadd, og befinner seg i en avsidesliggende landsby hvor han blir pleiet av lokalbefolkningen. Soldaten skal ifølge Wafa være i trygge hender, men det er vanskelig å nå fram til området for å hente soldaten ut.

- Troppene våre forsøker å nå stedet. Landsbyboere har ham og behandler skadene hans, sier guvernøren.

16 drept

Landsbyen der han befinner seg ligger i nærheten av området der et amerikansk Chinook-helikopter ble skutt ned sist tirsdag. Helikopteret var på vei for å assistere eliteteamet som kjempet mot opprørere. Da nye tropper nådde fram til ulykkesstedet, var alle de 16 fra helikopteret døde, og elitesoldatene var borte. Man fryktet at de var tatt til fange, og har lett etter dem siden.

Bombet sivile

Letingen etter de fire innebar fredag at amerikanerne bombet landsbyen Chechal i Kunar. Målet skal ifølge amerikanerne ha vært en kjent terroristbase. Men i dag kommer det fram at rundt 17 sivile, blant disse kvinner og barn, ble drept i aksjonen. USAs styrker beklager nå dette.

16 DREPT: Tirsdag ble 16 amerikanske soldater drept i helikopterstyrt og et spesialteam meldt savnet. Foto: REUTERS/ SCANPIX
16 DREPT: Tirsdag ble 16 amerikanske soldater drept i helikopterstyrt og et spesialteam meldt savnet. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer

- USAs styrker beklager tap av uskyldige liv og følger strenge regler for å ivareta sikkerheten til sivile, heter det i en uttalelse gitt til pressen.

Assadullah Wafa hadde ingen informasjon om de to andre som skal ha vært med i det forsvunne teamet. Taliban har tidligere påtatt seg skylden for helikopteret som ble skutt ned.