Enda en massegrav avdekket

Politiet i Uganda har funnet det de tror kan være en fjerde massegrav under huset til en av lederne i en dommedagssekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommedagssekten mistenkes for å ha drept mer enn 700 av sine medlemmer, deriblant flere barn. Tidligere er tre massegraver kartlagt, etter at minst 300 medlemmer omkom i en kirkebrann i det vestlige Uganda. Kirkebrannen ble først behandlet som et masseselvmord. Da de kom frem at de fremste lederne i dommedagssekten har rømt landet, karakteriserte det lokale politiet imidlertid brannen som et massedrap.

Huset politiet nå tror skjuler enda en massegrav ble ifølge BBC tidligere leid av fader Dominic Kataribabo, en av lederne for sekten the Restoration of the Ten Commandments of God.

- Vi mistenker at der er en grav, men vi kan ikke si det helt sikkert på det nåværende tidspunkt. Så snart vi vet det, er vi klare til å grave den frem, sier general John Kisembo i det lokale politiet til nyhetsbyrået AFP.

Huseier Moses Ssengendo sier ifølge den statseide avisa the Sunday Vision at han selv varslet politiet om den mulige massegraven. Arbeiderne hans fattet mistanke da gulvet i garasjen begynte å synke etter et kraftig regnfall. Deretter kom det en kraftig lukt fra gulvet.

Tidligere denne måneden fant politiet 156 nakne kropper, hovedsaklig kvinner og barn, begravd i huset og hagen til fader Kataribabo i Rugazi i Bushenyi-distriktet i det vestlige Uganda.

Politiet har utstedt arrestordre på de seks lederne av sekten, men de vet ikke hvor de befinner seg.