Enda en nedtur for Erna

Faller på ny måling.

FORTSATT FLERTALL: Selv om Erna Solbergs Høyre taper stemmer på siste måling, har høyresida fortsatt flertall. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORTSATT FLERTALL: Selv om Erna Solbergs Høyre taper stemmer på siste måling, har høyresida fortsatt flertall. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også TV 2s partibarometer viser onsdag at Høyre taper og Ap vinner. Dermed øker Stoltenberg forspranget over Solberg.

Høyre får en oppslutning på 26,8 prosent, ned 2,6 prosentpoeng fra mandagens måling. Deler av det tapet kommer Arbeiderpartiet til gode; statsminister Jens Stoltenbergs parti er opp 1,6 prosent poeng til 31,8 poeng på barometeret som utarbeides av TNS Gallup for TV 2.

Selv om det er andre gang på rad at den sittende statsministeren kan notere seg for en oppgang, mens utfordreren ser velgergrunnlaget krympe, er Erna Solberg ikke med på at ting er i ferd med å rakne for henne, partiet eller regjeringsprosjektet.

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror at det fortsatt er et ønske om en ny regjering fra velgerne.

Det er kvinnene og velgere i aldersgruppen 30-45 år som i betydelig mindre grad nå svarer at de vil stemme Høyre.

Men det kan muligens være et plaster på såret i den blå fløyen at Fremskrittspartiet går fram 0,7 prosentpoeng og nå lokker 15,9 prosent av velgerne. Kristelig Folkeparti har like stor fremgang og ender på 5,6 prosent, størst blant de små partiene. Venstre holder seg stabilt på 4,4 prosent.

Begge Aps rødgrønne partnerne faller. SV er ned 0,3 prosent og ligger akkurat på sperregrensens 4 prosent. Senterpartiet taper 0,8 prosentpoeng og ligger nå på 4,7 prosent.

De grønne gjør igjen et lite hopp, og ender på 2,9 prosentpoeng, 0,6 prosentpoeng høyere enn på mandag.

(NTB)