Enda en ordfører likvidert i Mexicos narkokrig

Nå vil USA ha egne styrker på meksikansk jord i kampen mot narkokartellene.

ENDA ET OFFER I DEN BLODIGE MEKSIKANSKE NARKOKRIGEN: Føderalt politi på åstedet der en politimann ligger død igjen på gata i Ciudad Juarez etter et blodig oppgjør med et av de meksikanske narkokartellene. Den meksikanske narkokrigen har krevd mer enn 28000 liv siden 2006. Foto: Jesus Alcazar/AFP/Scanpix
ENDA ET OFFER I DEN BLODIGE MEKSIKANSKE NARKOKRIGEN: Føderalt politi på åstedet der en politimann ligger død igjen på gata i Ciudad Juarez etter et blodig oppgjør med et av de meksikanske narkokartellene. Den meksikanske narkokrigen har krevd mer enn 28000 liv siden 2006. Foto: Jesus Alcazar/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||   Fire maskerte menn kjørte opp utenfor kontoret til ordfører Alexander Lopez Garcia i byen El Nranjo nord i Mexico igår.

To av de fire stormet inn på kontoret til ordføreren og likviderte ham på stedet.

Mexicos president, Felipe Calderon, har fordømt handlingen på det sterkeste.

Drapet er det tredje ordførerdrapet på kort tid, etter at ordføreren i Hidalgo, Marco Antonio Leal García (46) ble likvidert sist søndag, og ordføreren i Santiago ble funnet myrdet 18. August.

Massakrert El Nranjo, hvor Garcia ble likvidert igår, grenser til delstaten Tamaulipas der 72 migranter ble funnet drept og massakrert av det som antas å være medlemmer av en narkogjeng.

Funnet på en forlatt bondegård er blant de verste i den stadig mer blodige narkokrigen i Mexico.

Ifølge meksikanske myndigheter er nå sju personer mistenkt for drapene.

Arrestert Den meksikanske presidentens sikkerhetstalsmann, Alejandro Poire, har fortalt at fire av de mistenkte ble arrestert under en skuddveksling mellom narkokartellet Los Zetas og meksikanske marinesoldater forrige uke.

Luís Fredy Lala, den eneste migranten som overlevde massakren, klarte med skuddsår i halsen å ta seg fram til en militær kontrollpost i nærheten. Der fikk han varslet meksikanske marinesoldater om hva som hadde skjedd på gården.

Politiet tror migrantene ble drept fordi de nektet å jobbe for narkokartellet.

Narkobandene kontrollerer Ifølge al-Jazeera har USA´s utenriksminister Hillary Clinton uttalt at Mexico ser mer og mer ut som Colombia gjorde for 20 år siden, der narkobandene kontrollerte deler av landet.

Clinton har uttalt at hun ønsker å styrke samarbeidet med meksikanske myndigheter i kampen mot narkotikakartellene i landet, men Mexicos myndigheter har så langt ikke ønsket amerikanske tropper på meksikansk jord.

Siden 2006 er mer enn 28000 mennesker drept i den blodige narkokrigen i landet, til tross for at meksikanske myndigheter har satt inn mer enn 50 000 soldater for å stoppe narkokartellene.

GRUSOMT: Et grusomt syn møtte politiet da de fant de 72 likene på en gård nordøst i Mexico for to uker siden. Foto: STR/AFP/Scanpix
GRUSOMT: Et grusomt syn møtte politiet da de fant de 72 likene på en gård nordøst i Mexico for to uker siden. Foto: STR/AFP/Scanpix Vis mer