Enda en overdose GHB

Politiet på Sunnmøre advarer mot ekstremt livsfarlig dop-parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til i går fikk politiet på Sunnmøre kjennskap til enda et tilfelle av overdose med det narkotiske stoffet GHB. Det er det 11. tilfellet på kort tid.

- Det er en kvinne i 20-årener som har tatt en overdose. Det er det 11. tilfellet i Ålesund på kort tid, sier Inger-Marie Sperre til Dagbladet.no.

- Etterforskningen er veldig vanskelig, ettersom de som blir tatt med mindre mengder i seg eller har brukt stoffet, ikke vil si noe om hvor de har fått tak i det.

I forrige uke døde en mann i 20-årene av en overdose av det samme stoffet i Ålesund. Politiet advarer nå mot bruk av det de regner som et ekstra farlig parti GHB.

- Vi vil derfor minne om at GHB-stoffet som er i omløp er svært farlig, skriver politiadvokat Inger-Marie Sperre i en pressemelding.

Politiet gjennomførte i går en ransaking av en bopel i Ålesund. To personer, en kvinne og en mann, ble da pågrepet. Politiet har ennå ikke bestemt seg for om disse skal fremstilles for varetektsfengsling. Det ble bare beslaglagt små mengder narkotika.

- Vi har bevisst valgt å gå aktivt ut i media for å forhindre at ungdom bruker stoffet. Det gjør etterforskningen med tanke på beslag vanskelig. De som produserer og omsetter stoffet vil naturlig nok være svært forsiktige og gjemme stoffet, sier Sperre.

Venter på stoff-analyse

LIVSFARLIG PARTI: Politiet advarer mot bruk av det narkotiske stoffet GHB, etter at det har vært over 20 overdoser den siste tiden. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE
LIVSFARLIG PARTI: Politiet advarer mot bruk av det narkotiske stoffet GHB, etter at det har vært over 20 overdoser den siste tiden. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE Vis mer

I Sandnes er så langt tre personer siktet for bruk, og bruk og besittelse av narkotika, etter at sju personer i helgen tok overdose av GHB. Seks av dem ble brakt til sykehus. Personene er i alderen 15 til 22 år og fra Sandnesområdet.

- Vi etterforsker kontinuerlig, og har ikke fått opprettet sak mot alle ennå. Vi konsentrerer oss nå mest om å finne ut hvor stoffet kommer fra, sier politiførstebetjent Per Knooph ved etterforskningsavdelingen ved Sandnes politi til Dagbladet.no.

I Trysil, der en 18 år gammel gutt døde etter en overdose av det som antas å ha vært metamfetamin, er en jevnaldring løslatt fra varetekt ettersom polititet ikke er redd for bevisforspillelse. Siktelsen for uaktsomt drap opprettholdes. Gutten er ført tilbake til barnevernet.

- Vi venter på analyse av stoffet fra Kripos. Den er meldt som hastesak, så vi regner med å få svar i løpet av få dager, sier politiadvokat Iris Storås ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

En gutt er siktet etter at flere liter av det som mest sannsynlig er GHB ble beslaglagt ved barnevernsinstitusjonen Skjærgårdskollektivet i Mandal i går kveld.

- Vi har siktet en person. Han er nå tilbakeført til institusjonen. Vi er rimelig sikre på at det er snakk om GHB, men venter på svar fra analysen. Utover det vil jeg ikke si noe med hensyn til etterforskningen, sier Holbæk ved Mandal politi.