Enda en pågripelse i Nordea-saken

Tidligere gullsmedeier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag ble nok en person pågrepet i forbindelse med storsvindelen av rundt 90 millioner kroner fra en Nordea-filial i Oslo.

Personen har norsk-pakistansk bakgrunn og drev inntil nylig en gullsmedbutikk i Oslo, skriver VG Nett.

Personen ble pågrepet lørdag og er siktet for medvirkning til økonomisk bedrageri.

Så sent som torsdag ble en 48 år gammel nordmann pågrepet i saken. Fem personer er dermed siktet i svindelsaken som ble oppdaget i august.

Svindelen skal ha blitt gjennomført ved at en av de siktede ga seg ut for å være Randi Nilsen, en av Drammens rikeste. Hun skal ha gitt en 35-åring fullmakter til å disponere en konto, og penger skal ha blitt overført fra denne og til kontoer i Dubai.

Kvinnen ble pågrepet på bakgrunn av overvåkingsbilder fra Nordea-filialen på Tveita i Oslo. Også en bankansatt er blant de siktede, men vedkommende hevder han ikke har gjort noe galt. Siktelsen mot 35-åringen ble i oktober utvidet til også å gjelde den såkalte mafiaparagrafen i straffeloven.

Til sammen skal Nordea ha blitt svindlet for snaut 90 millioner kroner. Om lag 60 millioner kroner er fortsatt på avveie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer