Enda en person pågrepet i tamilsaken i Oslo

Siktes for medvirkning til drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet pågrep fredag enda en person i forbindelse med oppgjøret mellom to tamilgjenger på Kalbakken søndag.

Den pågrepne er en mann i 20-årene. Han er siktet for drapsforsøk i forbindelse med tamiloppgjøret.

- Han ble pågrepet like ved Politihuset på Grønland klokken 13. Grunnlaget for pågripelsen er at påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til medvirkning til drapsforsøk. Mannen skal utover ettermiddagen fredag avhøres, sier politiadvokat Sjak Haaheim i Oslo politidistrikt til NTB.

Fra før er en annen person også pågrepet i saken. Han er en av de to som ble skadd i gjengoppgjøret. Tilstanden til denne personen var fredag ettermiddag uendret. Han er blitt avhørt og er siktet for drapsforsøk.

Den andre personen som ble skadd av pistolskudd og kutt i armen med et samuraisverd, var fredag ettermiddag fortsatt på Ullevål universitetssykehus. Tilstanden var kritisk.

- Vi står fortsatt foran en formidabel etterforskning som er i startfasen. Vi kan ikke utelukke at dette blir en langvarig etterforskning, sier Haaheim til NTB.

Han oppfordrer alle som var til stede da gjengene barket sammen søndag, og som ikke er blitt avhørt hittil, om å melde seg til politiet.

- De det gjelder vet selv hvor de har vært denne ettermiddagen, kommenterer Haaheim.

TO PÅGREPET:  
To personer er pågrepet for etter gjengoppgjøret på Kalbakken søndag. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
TO PÅGREPET: To personer er pågrepet for etter gjengoppgjøret på Kalbakken søndag. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

Politiet tror oppgjøret på Kalbakken søndag har bakgrunn i uoverensstemmelser som oppsto under en feiring i det tamilske tempelet på Ammerud lørdag.

(NTB)