Tønsberg-drapet:

Enda en person pågrepet

Politiet pågrep tirsdag ettermiddag en mann i midten av 20-åra i forbindelse med drapet på Bård Lanes i Tønsberg 20. april.

PÅGREPET: Politiet mener den de sist har pågrepet i forbindelse med drapet i Tønsberg, er personen på dette overvåkingsbildet. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enda en mann er pågrepet i forbindelse med drapet i Tønsberg 20. april, melder Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap, skriver politiet.

- Vi mener derimot at vi nå har kontroll på de sentrale gjerningspersonene i saken, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen i pressemeldingen.

Den siktede er en mann i midten av 20-åra, som er en tidligere kjenning av politiet. Det opplyser Johannessen til Dagbladet.

- Han er kjent for politiet, uten at jeg vil utdype for hva. Mannen er også tidligere straffedømt, sier politiadvokaten.

Den siktede ble pågrepet i Drammens-området, uten dramatikk, står det videre i pressemeldingen.

Døde etter flere skudd

Bård Lanes (33) døde etter å ha blitt truffet av flere skudd på Kilen i Tønsberg om kvelden 20. april. Dette etter å ha forsøkt å løpe fra noen.

SENTRAL BILBRANN: Denne bilbrannen på Sem i Tønsberg kvelden/natta drapet skjedde, står sentralt i politiets etterforskning. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
SENTRAL BILBRANN: Denne bilbrannen på Sem i Tønsberg kvelden/natta drapet skjedde, står sentralt i politiets etterforskning. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

En mann ble to dager seinere siktet for medvirkning til drapet, og ble varetektsfengslet for fire uker dagen derpå.

Politiet har gått ut og etterlyst ytterligere en person på grunnlag av et overvåkingsbilde, og mener at personen som er pågrepet nå, er identisk med vedkommende på bildet.

Personen som ble siktet 22. april, satt allerede i politiarresten fordi han ble pågrepet i forbindelse med en bilbrann på Sem i Tønsberg kvelden/natta drapet skjedde.

Politiet mener det er en sentral sammenheng mellom bilbrannen og drapet.

Utelukker ikke flere pågripelser

To andre som ble pågrepet i forbindelse med bilbrannen, er sjekket ut av saken, og politiet sier nå at den sist pågrepne ikke er en av disse.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken, og ønsker flere tips i saken, særlig fra personer som kan ha sett bilen som brant på Sem.

Tipsere kan ringe nummer 476 96 500.

- Det er ikke flere som er siktet i saken per nå. Vi mener at vi har kontroll på de sentrale gjerningspersonene i saken. Likevel er det for tidlig å utelukke at noen andre har medvirket i saken, og som kanskje har hatt andre roller, sier Johannessen.

NYE DETALJER: Vitner med nye detaljer om drapssaken i Tønsberg. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer

At begge de pågrepne er siktet for medvirkning til drap, gjenspeiler at politiet ikke entydig har noen formening om hvem som avfyrte skuddene.

- Vi håper å kunne avklare hvem som skjøt i løpet av de kommende dagene. Det knytter seg opp mot at vedkommende som nå er pågrepet, ikke har hatt fengslingsmøte ennå. Derfor holder vi det åpent, sier politiadvokaten, og opplyser til Dagbladet at den nylig pågrepne mannen kommer til å framstilles for et fengslingsmøte i løpet av torsdag formiddag.

Kjenninger av politiet

Både avdøde Lanes og mannen som ble siktet 22. april, er kjent av politiet fra før, fra et kriminelt miljø i Tønsberg.

Politiet opplyser at de fremdeles etterforsker saken bredt.

- Det vil derfor fortsatt jobbes med gjennomgang av video, vitneavhør, oppfølging av tips og andre løpende oppgaver, uttaler politiadvokat Johannessen i pressemeldingen.

Av hensyn til etterforskningen kan han ikke gå nærmere inn på hva som ledet til pågripelsen tirsdag.

Det er Romeriks-advokaten Javeed Shah som forsvarer mannen i 20-åra. Shah avviser å kommentere saken overfor Dagbladet tirsdag kveld, med henvisning til at han ennå ikke har snakket med sin klient.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer