RAS: En person er skadd i et nytt steinras i fjellet El Capitan i Yosemite nasjonalpark i California, en dag etter at en klatrer omkom og en ble skadd samme sted. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Enda en person skadd i nytt stort steinras i Yosemite

En person er skadd i et nytt steinras i fjellet El Capitan i Yosemite nasjonalpark i California, en dag etter at en klatrer omkom og en ble skadd samme sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er foreløpig ingen ytterligere opplysninger om den skadde, men det er kjent at raset torsdag gikk omtrent samme sted som onsdag.

Klatrere sier de aldri har sett så store ras i den rundt 900 meter høye granittfjellveggen. Raset torsdag beskrives som minst tre ganger så stort som det som gikk onsdag da en britisk mann mistet livet og den britiske kvinnen han var sammen med ble alvorlig skadd.

Onsdagens ras ble beskrevet som å være på størrelse med en boligblokk. Begge ras gikk på samme sted nær en av de mest brukte rutene midt i klatresesongen.

Ryan Sheridan hadde akkurat nådd toppen da steinmassene løsnet under ham. Han sa til nyhetsbyrået AP at støv og løsmasse fylte hele dalen nedenfor.

Ken Yager, som leder klatreforeningen i Yosemite, forteller om en stor støvsky og lyden av sirener.

En vei i nærheten av El Capitan er sperret inntil videre som følge av raset.Det er vanlig med steinras i Yosemite, men det er sjelden at de har dødelig utgang.

El Capitan er en av verdens høyeste granittmonolitter. Klatrere fra hele verden reiser hvert år til parken i California for å bestige den loddrette fjellveggen som er en del av det noe over 2.300 meter høye fjellet.

(NTB)