Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enda en storm i Nord-Atlanteren

... selv om sesongen var over for en måned siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På tampen av 2005 er enda en storm blitt dannet i Nord-Atlanteren, og blir dermed den 27. i år, melder Pensacola News Journal.

Den tropiske stormen Zetas eksistens er svært oppsiktsvekkende siden orkansesongen i Nord-Atlanteren offisielt var over 30. november.

- Borte på et par dager

Zeta forventes dog ikke å gjøre særlig skade. Stormen er midt i Atlanteren mellom Afrika og Karibia og forventes ikke å nå land.

- Jeg antar at den er borte i løpet av et par dager, sier Don Faulkner i National Weather Service til regionsavisa.

Rekordsesong

Årets seks måneder lange orkansesong slo alle rekorder; den rommet 14 orkaner, inkludert Katrina - som herjet Louisiana og Mississippi og ødela New Orleans i august - og Wilma, som på et tidspunkt var den sterkeste målte orkanen noensinne.

Epsilon, som ble dannet tidligere denne måneden, var bare den femte orkanen i desember siden nedtegningene begynte i 1854.

OBSERVERER: Orkansekspert Chris Sisko følger med på Zetas bevegelser fra kontoret i National Hurricane Center i Miami. Foto: Scanpix
OBSERVERER: Orkansekspert Chris Sisko følger med på Zetas bevegelser fra kontoret i National Hurricane Center i Miami. Foto: Scanpix Vis mer

Den gamle rekorden for antallet stormer på et år var 21 og ble satt i 1933. Den nye rekorden, satt i år, er altså 27.

- Global oppvarming

- Det er global oppvarming. Slik det har vært i det siste, burde de vurdere å utvide orkansesongen til å vare hele året, sier Chris Driscoll fra Gulfport, Mississippi. Driscoll er en av dem som mistet hjemmet på grunn av Katrina.

Forskerne strides om global oppvarming virkelig er årsaken til det ekstreme stormåret. Noen hevder at ekstremværet kan forklares med naturlige variasjoner i havtemperaturen og vindene høyt oppe i atmosfæren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media