SMITTET: Et barn døde etter salmonella-utbrudd ved St. Olavs hospital i Trondheim forrige uke. Nå er enda et barn smittet.  Illustrasjonsfoto: St. Olavs hostpital i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SMITTET: Et barn døde etter salmonella-utbrudd ved St. Olavs hospital i Trondheim forrige uke. Nå er enda et barn smittet.  Illustrasjonsfoto: St. Olavs hostpital i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Enda et barn smittet av salmonella

Salmonella påvist hos tre barn i samme avdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Et tredje barn er smittet av salmonella ved St. Olavs hospital i Trondheim, men barnet er ikke blitt sykt.

Det opplyser sykehuset fredag, skriver Adresseavisen.

– Vi har gode holdepunkter for at de tre barna fikk smitten i samme periode, sier fagdirektør Runa Heimstad ved St. Olavs hospital til avisen.

Det er tatt prøver av alle barna i den avdelingen hvor de tre barna som ble smittet, var innlagt. Alle prøvene er analysert, og det er ingen flere som har testet positivt, opplyser sykehuset.

Det var forrige fredag et barn døde på sykehuset som følge av salmonellasmitte.

Onsdag opplyste St. Olavs at nok et barn er smittet, men barnet er på bedringens vei, ifølge sykehuset. St. Olavs opplyste torsdag at de mener smittekjeden er brutt. (NTB)