Enda et medlem trekker seg

Abdel Karim Mahud al-Mahamadawi trekker seg fra det USA-oppnevnte irakiske styringsrådet etter et møte med den ettersøkte sjialederen Moqtada al-Sadr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg innstiller min deltakelse i styringsrådet og jeg kommer ikke til å gjenoppta den fordi vi har sviktet det irakiske folket, sier al-Mahamadawi i en uttalelse.

Han er det tredje medlemmet av styringsrådet som trekker seg i løpet av to dager. Tidligere fredag trakk ministeren for menneskerettigheter Abdel Basit Turki seg uten å oppgi noen grunn. Og fredag overtok Samir Sumayadah som innenriksminister etter Nuri Badran, som gikk av fordi han mente at USAs Irak-administrator Paul Bremer ikke var tilfreds med hans innsats.

Flere andre medlemmer av det irakiske styringsrådet truet fredag med å trekke seg i protest mot de amerikanske soldatenes aksjoner i Falluja.

- Dersom ikke problemene i Falluja blir løst på en fredelig måte som bevarer verdigheten til innbyggerne, og dersom ikke USA holder sine løfter, og insisterer på å bruke overdreven makt, så leverer jeg inn min oppsigelse, sier sunnimuslimske Ghazi Ajil al-Yawer.

Også Adnan Pachachi, som blir ansett som den mest USA-vennlige i styringsrådet, er rasende.

- Vi mener aksjonene utført av de amerikanske styrkene er ulovlige og totalt uakseptable, sa Pachachi fredag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer