Enda et medlem trekker seg

Abdel Karim Mahud al-Mahamadawi trekker seg fra det USA-oppnevnte irakiske styringsrådet etter et møte med den ettersøkte sjialederen Moqtada al-Sadr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg innstiller min deltakelse i styringsrådet og jeg kommer ikke til å gjenoppta den fordi vi har sviktet det irakiske folket, sier al-Mahamadawi i en uttalelse.

Han er det tredje medlemmet av styringsrådet som trekker seg i løpet av to dager. Tidligere fredag trakk ministeren for menneskerettigheter Abdel Basit Turki seg uten å oppgi noen grunn. Og fredag overtok Samir Sumayadah som innenriksminister etter Nuri Badran, som gikk av fordi han mente at USAs Irak-administrator Paul Bremer ikke var tilfreds med hans innsats.

Flere andre medlemmer av det irakiske styringsrådet truet fredag med å trekke seg i protest mot de amerikanske soldatenes aksjoner i Falluja.

- Dersom ikke problemene i Falluja blir løst på en fredelig måte som bevarer verdigheten til innbyggerne, og dersom ikke USA holder sine løfter, og insisterer på å bruke overdreven makt, så leverer jeg inn min oppsigelse, sier sunnimuslimske Ghazi Ajil al-Yawer.

Også Adnan Pachachi, som blir ansett som den mest USA-vennlige i styringsrådet, er rasende.

- Vi mener aksjonene utført av de amerikanske styrkene er ulovlige og totalt uakseptable, sa Pachachi fredag.

(NTB)