Enda flere varsler i Høyre

Det er kommet tre nye varsler om upassende oppførsel i Høyre melder Aftenposten.

NYE MELDINGER: Høyres generalsekretær John-Ragnar Kvam Aarset opplyser at det er kommet ytterligere tre varsler siden tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYE MELDINGER: Høyres generalsekretær John-Ragnar Kvam Aarset opplyser at det er kommet ytterligere tre varsler siden tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, er antallet nå oppe i 18 totalt.

De nye varslene dreier seg om andre enn tidligere leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise, skriver Aftenposten.

Ifølge avisa vil ikke Aarset si noe mer om hva varslene handler om.

Høyre og Unge Høyre orienterte 16. januar om varslene som er kommet mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Omfanget økte

Tonning Riise trakk seg som Unge Høyre-leder forrige uke etter at medlemmer i ungdomspartiet ved flere anledninger har reagert på oppførselen hans. På Facebook skrev Kristian Tonning Riise at hans beslutning om å trekke seg kom som følge av Metoo-kampanjen.

Det er nå kommet ti varsler om saker mot Tonning Riise, mens åtte varsler gjelder andre personer i partiet. Høyre har fått massiv kritikk de siste dagene for sin håndtering av bekymringsmeldinger og varsler som har kommet fra medlemmer i partiet.

Statsminister Erna Solberg valgte også i går å holde en ekstra pressekonferanse om varslersakene etter at den nye regjeringen ble presentert på Slottsplassen i går.

- Jeg vil sikre at nødvendige kulturendringer skjer. Som leder av en organisasjon er det mitt ansvar. For meg er det overordnet at Unge Høyre skal være et trygt sted å jobbe med sine idealer, sa Solberg som tok selvkritikk for behandlingen av sakene i Høyre.

- Jeg har sagt ting jeg skulle ønske hadde vært usagt, sa Solberg om Tonning Riise-saken.

- Sviktet

- Vi har sviktet. Det er det ingen som helst tvil om. Det får jeg aldri beklaget dypt nok, sa fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot under pressekonferansen 16. februar. ​

Bruflot sier hun har konfrontert Tonning Riise om oppførselen hans for lang tid siden. Likevel hevder Bruflot at hun ikke kjente til episoder om Tonning Riise som gikk over streken før i forrige uke. Hun sier det ble framsatt falske rykter om Tonning Riise i 2016. Bruflot sier videre at hun selv og andre i partiet kan ha avfeid reelle saker om Tonning Riise som følge av de falske ryktene.