<strong>KOLLAPS:</strong> President Donald Trump (t.h.) og leder for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, klarer så langt ikke å få med seg nok senatorer på å støtte den omfattende og upopulære helsereformen. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
KOLLAPS: President Donald Trump (t.h.) og leder for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, klarer så langt ikke å få med seg nok senatorer på å støtte den omfattende og upopulære helsereformen. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Vis mer

Enda to republikanske senatorer imot Trumps helsereform

Enda to republikanske senatorer sier nei til helsereformen som Senatet behandler. Nå svinner håpet igjen for at Trumps erstatning av «Obamacare» kan vedtas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er senatorene Mike Lee og Jerry Moran som har gått ut og sagt at de ikke støtter forslaget til en ny helsereform i USA.

Tidligere har Susan Collins og Rand Paul kunngjort at de ikke vil stemme for en ny reform.

Republikanerne har 52 seter av Senatets 100 seter og kan bare tåle at to unnlater å stemme for forslaget for å få det igjennom.

Sent lørdag kveld ble det bekreftet at avstemningen om president Donald Trumps helsereform er utsatt.

Å erstatte Obamas helsereform er blant presidentens hjertesaker, men forslaget har fått kraftig kritikk fra flere hold. Selv om deler av Obamacare foreslås bevart, vil reformutkastet som nå ligger på bordet i Senatet, strupe brorparten av finansieringen.

I tillegg kan Medicaid, den statlige sykeforsikringen for fattige og funksjonshemmede, bli faset ut.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer