Endelig bestemt - det blir nytt storsykehus

87 000 kvadratmeter i løpet av 2020-årene. Antatt pris: 20 milliarder.

HER SKAL DET LIGGE: Det nye storsykehuset skal ligge på Gaustad nær Ullevaal stadion - her med Rikshospitalet og Holmenkollen i bakgrunnen. Det skal være ferdig "i løpet av 2020-årene" . Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix.
HER SKAL DET LIGGE: Det nye storsykehuset skal ligge på Gaustad nær Ullevaal stadion - her med Rikshospitalet og Holmenkollen i bakgrunnen. Det skal være ferdig "i løpet av 2020-årene" . Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ullevål sykehus skal legges ned, og det skal bygges nytt regionsykehus på Gaustad og lokalsykehus på Aker, har helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) bestemt.

Styret i Helse sør-øst vedtok i forrige uke å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort sykehus på Gaustad.

Planene ble endelig vedtatt av helseminister Bent Høie (H) fredag.

Ved Rikshospitalet på Gaustad skal det bygges ut 87.000 kvadratmeter.

Alt av kreft-virksomhet samles på dagens Radiumhospital, og det tidligere nedleggingstruede Aker skal altså bli akuttsykehus for Groruddalen.

– Skjære gjennom

Helseministeren og finansminister Siv Jensen (Frp) redegjorde for den framtidige sykehusstrukturen i Oslo-regionen på en pressekonferanse utenfor Aker sykehus fredag.

– Etter mange år med diskusjoner ønsker jeg nå å skjære gjennom og vedta hvordan sykehusene i Oslo-regionen skal se ut i framtiden. Det er viktig for både pasienter og ansatte at vi nå har konkludert, sier Høie.

Han understreker at byggingen på Aker og på Gaustad skal skje samtidig.

Beslutningen om nytt lokalsykehus ble møtt med jubel av sykehusaksjonister fra Groruddalen og ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer