Endelig ble hun hørt

Kreftsyke Hilde Kristin Johnsen (50) ropte ut sin fortvilelse. I går ble hun hørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/OSLO(Dagbladet): Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen møtte kreftsyke Hilde Kristin Johnsen i går. Statsrådene har engasjert seg etter at alenemora sto fram i Dagbladet for to uker siden. Hun er fortvilet. I tillegg til å kjempe mot sykdommen må hun også kjempe mot byråkratiet. Kampen mot kreften har vart i over et år og hun har fått redusert syketrygd. Samtidig har hun måttet gå fra kontor til kontor for å få hjelp til både praktiske og økonomiske gjøremål.

-  Gjør livet enklere for oss! var hennes budskap i Dagbladet.

Tas på alvor

I går fikk toppolitikerne et nært og personlig møte med Hilde Kristin Johnsen.-  Det var et sterkt møte. Hun kom med viktige innspill. Vi jobber nå med en utredning om kreftpasienter, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen reagerer kraftig på kreftsyke Hildes vandring i byråkratiets korridorer.

-  Det må være mulig å få en timeavtale på et sosialkontor. Det vil jeg ta opp med sosialsjefen i Skien umiddelbart, sier Hanssen. Han forstår kvinnens fortvilelse over dårlig økonomi, men er ikke innstilt på å forandre regelverket som bare gir rett til full syketrygd i et år. Mange kreftpasienter og andre langtidssyke får redusert inntektene sine til 66 % etter et år da de må over på rehabilitering.

-  Jeg fikk ingen løfter og hadde heller ikke regnet med det. Jeg håper det jeg har sagt om kampen mot byråkratiet, kan føre til forbedringer, sier Hilde Kristin.

Ønsker helsekonto

 RØRT:  Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (t.h.) og arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen møtte kreftsyke Hilde Kristin Johnsen i går. Anne Lise Ryel (t.v.), Kreftforeningens leder, var også til stede. Foto: Ole C.H Thomassen
RØRT: Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (t.h.) og arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen møtte kreftsyke Hilde Kristin Johnsen i går. Anne Lise Ryel (t.v.), Kreftforeningens leder, var også til stede. Foto: Ole C.H Thomassen Vis mer

Hun la fram sin kongstanke for statsrådene i går: En helsekonto til alvorlig og langvarig syke.

-  Da kan folk bruke pengene slik de vil. Jeg ble møtt med velvilje og regner med det etter hvert vil skje forbedringer, sier hun.