Endelig ble prins Albert fyrste

Festen er i full gang i lilleputtstaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Frem fra skyggen

Da er det offisielt: Playboyprinsen Albert (47) er blitt fyrste i lilleputtlandet Monaco, etter sin far fyrst Rainier som døde i april.

Den ferske fyrsten lover å modernisere landet sitt, og ønsker å rydde opp i landets  frynsete rykte som et glamorøst skatteparadis. Albert ønsker å fokusere på Monaco som et finansielt og kulturelt sentrum, melder nyhetsbyrået AP.

Etter et helt liv i farens skygge har den aldrende prinsen nå tatt over sitt fyrstedømme.

Både Albert selv, og ikke minst hans to søstre Caroline og Stephanie har levd i sladrepressens søkelys i mange år.

Seinest forrige uke gikk prins Albert ut og bekreftet at han er far til en to år gammel gutt, som han har sammen med en afrikansk flyvertinne.

I dag fulgte søstrene storebroren til tronen i hjemlandet.

Prinsen ble innsatt som regent i en messe i den vakre katedralen der hans far er begravd sammen med sin avdøde kone, fyrstinne Grace av Monaco.

I mørk dress med himmelblått slips knelte prins Albert mens koret sang en tradisjonell salme der de ber Gud om å beskytte den nye fyrsten.

FYRST ALBERT: I dag ble prins Albert (47) av Monaco innsatt som fyrste i hjemlandet Monaco, etter sin far fyrst Rainier. Foto: Scanpix/AP
FYRST ALBERT: I dag ble prins Albert (47) av Monaco innsatt som fyrste i hjemlandet Monaco, etter sin far fyrst Rainier. Foto: Scanpix/AP Vis mer

I sin tale til folket understreket fyrst Albert at han ville jobbe for en dynamisk finansindustri, og lovte å fortsette farens arbeid mot hvitvasking av penger i skatteparadiset.

Faren ble Europas lengst regjerende monark, og hadde sittet på tronen i 56 år da han døde.

Nå fester hele Monaco for å feire den nye fyrsten, og i gatene foregår konserter og et soul-funk-party som er ventet å vare til langt på natt. For feste, det kan de i lilleputtlandet.

STØTTENDE SØSTER Prinsesse Caroline overvar sin bror bli fyrste med datteren Alexandra på fanget.
<B>STØTTENDE SØSTER:</B> Prinsesse Stephanie sto selvsagt stolt fram for sin bror, her sammen med barna Pauline og Louis.