Endelig, der er du!

SØNDERBORG (Dagbladet): Kronprins Haakon, prinsesse Alexandra og prins Joachim lo muntert da kronprins Frederik kom for seint til den store bryllupsfesten på Sønderborg slott i Sønderjylland i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag gifter kronprins Haakons firmenning, prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg seg med sin greve, Jefferson-Friedrich von Pfeil und Klein-Ellguth.

Den store festkvelden ble innledet med en konsert, og lenge etter at det hele hadde startet kom minibussene med Danmarks kronprins Frederik og hans tyske og greske søskenbarn. Ingen visste helt hva forsinkelsen skyldtes, men kronprins Frederik tok det hele med et stort smil. Til tross for at de unge kom etter at den danske kongesangen var spilt for dronning Margrethe.

Lo av det hele

Kronprins Frederik tok det hele med stor ro, og han ble møtt med munterhet fra sin bror og svigerinne, Joachim og Alexandra, og kronprins Haakon.

Kongelige fra hele Europa er kommet til Sønderjylland for å feire bryllupet mellom dronning Margrethes niese, prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg (27) og grev Jefferson-Friedrich von Pfeil und Klein-Ellguth (30).

Kong Harald og dronning Sonja kom i går ettermiddag, og skal bo på kongeskipet «Norge» under oppholdet i Danmark. Kronprins Haakon kom på torsdag for å delta på ungdomsfesten sammen med prinsesse Märtha Louise. Prinsessen reiste hjem til Norge i går ettermiddag for å være forlover for en venninne som også gifter seg i dag.

Rød og blå

Dronning Sonja hadde på seg rød kjole med marineblått sjal, mens kongen og kronprinsen stilte i smoking.

Dronning Margrethe hadde satset på gjenbruk i en blomstrete kjole. Hennes svigerdatter stilte i mønstret mørkeblå kjole.
Bruden hadde på seg en dristig glatt turkis aftenkjole dekket med mørkeblå perlebroderte kniplinger og med splitt i siden.

Den en time lange konserten foregikk i friluft, og ble en kald fornøyelse for damene i tynne kjoler. Derfor var det nok mange som så fram til banketten som ble holdt inne i Riddersalen på Sønderborg slott noen kilometer øst for Gråsten. Det ble servert buffet med blant annet saltmarinert laks, skalldyrsommersalat, dansk kalvemørbrand, farsert perlehønesufflé, villsvinrygg og rådyrsadel, løkterte, tynne pannekaker og honningkaker.

Kjærlighet

Paret traff hverandre for første gang for 11 år siden da de begge gikk på kostskole i Schleswig-Holstein. Da var hun 16 og han 20. Etter forlovelsen for vel et år siden ble den unge greven tatt med i det kongelige selskap, og han var med da kong Harald og dronning Sonja feiret sine 60-årsdager i Trondheim og Lofoten i fjor sommer.

- Det var kjærlighet ved første blikk fra hans side, mens det tok noe lenger tid med meg, sier dagens brud i et intervju.

Gråsten

Den store bryllupsfesten holdes i kveld på dronning Ingrids slott Gråsten i Sønderjylland, og selve vielsen finner sted i Gråsten slottskirke.

Over 350 kongelige gjester fra hele Europa er invitert til festlighetene. De eneste som er fraværende er den svenske kongefamilien, fordi bryllupet til prinsesse Alexandra og grev Jefferson-Friedrich kolliderer med feiringen av kong Carl Gustafs 25-årsjubileum som svensk monark. Svenskekongen var representert ved sine to søstre, prinsesse Desiré friherrinne Silfverskiöld og prinsesse Christina fru Magnusson.