- Endelig en avis som har forstått reise på nett

Dagbladet.no vant internasjonal pris for Reisetips.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WIEN (Dagbladet.no): - Endelig en avis som har forstått reise på nett, sier en internasjonal jury om Dagbladet.nos reisetjeneste Reisetips.no.

I dag tildeles Dagbladet.no prisen Ifra XMA Cross Media Awards under den internasjonale aviskonferansen i Wien i Østerrike.

Vant over 50 prosjekter

Dagbladet.no fikk prisen i konkurranse med 50 andre prosjekter fra 18 ulike land. Prisen tildeles prosjekter som benytter flere medier og som bruker leserdeltakelse innovativt. Listen over de andre vinnerbidragene kan du se her. Prisen ble offentliggjort i formiddag, og deles ut på et arrangement på Ifra Expo i kveld.

I vår lanserte Dagbladet.no nettsiden Reisetips.no, hvor leserne kan dele sine beste reiseerfaringer, bilder og video med andre. De beste tipsene trykkes i papiravisen hver onsdag og lørdag og vises på forsiden av Dagbladet.no.

- Forskning viser at folk stoler mer på tips de får fra venner og bekjente enn fra journalister. Derfor lagde vi en tjeneste som gjorde det lettere å dele tips med hverandre, sier redaksjonssjef Jan Thoresen i Dagbladet.no.

Det som skiller tjenesten fra tradisjonelle reisetjenester, er at det ikke er journalister involvert i denne tjenesten. Leserne deler tips med hverandre og gir hverandre anbefalinger.

- Viser vei

Juryen er begeistret for tjenesten.

- Avisene har ikke forstått hvordan de kan konkurrere på reise, men dette prosjektet viser vei. De som har laget denne nettsiden har tenkt nøye over hva som trengs, sier administrerende direktør Robert Cauthorn i CityTools i USA juryen i sin begrunnelse.

Han legger til at Dagbladet.no bør være stolte over prisen.

- Vinnerne bør være fornøyde med denne prisen, siden de har hatt svært tøff konkurranse, sier Cauthorn.

Slik virker tjenesten

Dersom du har en reiseopplevelse du ønsker å dele med andre, skriver du inn din erfaring, og laster opp bilder om du vil. Har du bare bilder eller video, kan du også laste dette opp uten å skrive noe.

Vi har allerede lagt inn åtte millioner stedsnavn som du kan skrive om, og det er i skrivende stund reisetips fra 287 steder i 85 ulike land inne på tjenesten.

Du velger selv om du vil bruke fullt navn eller ikke. Finner du et reisetips fra et sted du har vært, kan du velge å kommentere eller stemme dette fram.

VANT PRIS: Dagbladet.nos reisetjeneste Reisetips.no vant pris for flermedialitet og leserdeltakelse. Foto: SCANPIX
VANT PRIS: Dagbladet.nos reisetjeneste Reisetips.no vant pris for flermedialitet og leserdeltakelse. Foto: SCANPIX Vis mer

Her er et reisetips fra en som kaller seg Alex, som var i Tokyo i mars. Marianne Kristiansen skrev et reisetips fra Chios i Hellas, og har fått mengder med kommentarer og anbefalinger.

Gi ditt tips!

Har du vært ute på reise? Del dine beste reisetips og test den prisbelønte tjenesten. Start med å søke opp stedet du har besøkt, i basen som har over 8 millioner stedsnavn plottet inn på kartet.

Se også NA24 Propagandas og svenske Medievärldens omtale av saken.

LESERNE BESTEMMER: På Reisetips.no er det du som lager innholdet.
LESERNE BESTEMMER: På Reisetips.no er det du som lager innholdet. Vis mer
BILDER: På reisetips.no kan du legge inn bilder, video og tekst.
STOLTE VINNERE: jan Thoresen og Jon Reidar Hammerfjeld fra Dagbladet.no på IFRA-messen.