- Endelig en normal dag i retten

Helgepause i Kisangani. French ville helst vært i retten lørdag også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI (Dagbladet): De drapsdømte nordmennenes bistandsadvokat Morten Furuholmen var fornøyd med den fjerde dagen av ankesaken i Kisangani fredag.

- Ligner norsk rettssak
- Endelig lignet det en norsk rettssak selv om jeg ikke får inntrykk av at aktoratet og domstolen er interessert i å finne ut av den objektive sannheten om drapet. De tekniske bevisene hadde uansett ikke holdt i en norsk rett, sier Furuholmen — for anledningen i slips med kongolesiske nasjonalfarger.

I denne videoen utbroderer Furuholmen mer om den fjerde dagen av ankesaken. Den skulle fortsatt også lørdag etter planen, men like før stengetid fredag sa domstollederen overraskende at «alle som skulle i kirken søndag skulle få anledning til å forberede seg». Dermed starter saken igjen mandag morgen uten at det er sagt hvor lenge den vil vare.

Uviss fortsettelse
Opprinnelig hadde de lokale myndighetene i Kisangani bestilt byens kino og kulturhus til og med denne lørdagen. Kulturhusets kunstneriske leder har gitt tydelig beskjed om at retten får finne seg et annet sted hvis dette varer lenger enn lørdag.

Så vil helgen vise hva som skjer med det.