Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Endelig enige

HELL (Dagbladet): Kjendisadvokatene har gneldret siden Husby-saken dukket opp sist høst. Da partene møttes i forliksrådet i går, tok advokatene en kaffepause på gangen. Dermed var saken løst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Arve Husby sa unnskyld for å ha opptrådt «uriktig» overfor friidrettskvinnene han tidligere trente, Trine Pilskog og Lisa Hårstad.

- Vi er meget godt fornøyd, og jeg er betydelig lettet, sier kvinnenes advokat, Edmund Asbøll.

- Det er et kapittel som er over. Jeg føler stor lettelse, når jeg ser på hva jeg var anklaget for i utgangspunktet, sier Kjell Arve Husby.

- Kunne dere kommet fram til dette tidligere?
- Da jeg hadde pressekonferanse i Bergen, den siste onsdagen i september i fjor, sa jeg at jeg sannsynligvis hadde gjort noe dumt. Jeg sa også at dette hadde jeg bedt jentene om unnskyldning for. Jeg føler at jeg nå måtte bekrefte den unnskyldninga, fortsetter Kjell Arve Husby.

Lettet

- Det har ikke vært snakk om å kreve økonomisk erstatning fra Husby, og det er en kjempelettelse å være ferdig med saken, sier Trine Pilskog til NTB.

- Etter ett og et halvt år kan jeg gjenoppta treningen for fullt og satse videre på min idrettskarriere som mellomdistanseløper, sier hun.
Etter at kjendisadvokatene Morten Kjensli og Edmund Asbøll gikk på gangen for å drikke kaffe, tok det Oppdal forliksråd bare en drøy time å ordne opp i problemene mellom Kjell Arve Husby og friidrettskvinnene Trine Pilskog og Lisa Hårstad.

Forliket innebærer at begge parter er fornøyde - og at ingen vil si hva «uriktig» betyr.

Advokat Asbøll og klientene hans feiret med champagnebrus. Husby og Kjensli kjørte til Hell i Nord-Trøndelag, der Husby deltok på et debattmøte om saken som har fått navnet hans.

Kunne vært avgjort

Ifølge advokat Morten Kjensli kunne det blitt satt strek for Husby-saken på denne måten for flere måneder siden.

- Hvorfor skjedde ikke det?
- Det må du spørre advokat Asbøll om og ikke meg. Vi er blitt stilt overfor et krav om at han skal innrømme å ha forsøkt å voldta Trine Pilskog og opptrådt utilbørlig over Lisa Hårstad. Å erklære at han har opptrådt uriktig var ikke særlig vanskelig. Det har han sagt siden dag én, sier advokat Morten Kjensli.

Ifølge Morten Kjensli var det hans forslag at de to Oslo-advokatene skulle gå på gangen.

- Jeg syntes det var mye mer fornuftig at solide oppdalinger skulle ta seg av dette, enn at vi skulle holde på.

Kan saksøke Rodal

Til uka sender Husbys advokat et brev til Telenor og DnB, for å avklare forholdene rundt kontraktene med Husby. Først etter at han har fått svar på disse henvendelsene, skal Husby ta stilling til om det fortsatt er aktuelt å gå til rettslige skritt mot Vebjørn Rodal.

Husby sier også at han nå tviler på at han skal ta rettslige skritt overfor enkelte aviser, slik han har antydet før.

- Jeg får heller dra rundt og ha seminar og lære opp pressen på den måten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media