GIR SIN STØTTE: Bernie Sanders sier han støtter Hilary Clintons presidentkandidatur, og ber sine tilhengere stemme på henne i valget i november. Video: CNN Vis mer

Endelig er det over: Bernie Sanders gir Hillary sin støtte

Clinton klar for å møte Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bernie Sanders sier han støtter Hillary Clintons presidentkandidatur og ber sine tilhengere stemme på henne i valget i november.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for at hun blir USAs neste president, sa Sanders under et valgkamparrangement sammen med Clinton i New Hampshire tirsdag.

Det var første gang de to stilte opp sammen på et slikt arrangement, ifølge NTB.

På scenen sammen

Dermed ga den politiske ringreven også slipp på sin egen drøm om å bli USAs 45. president.

- Clinton har vunnet den Demokratenes nominasjonsprosessen, og jeg gratulerer henne med det. Hun er Demokratenes presidentkandidat og jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å sikre at hun blir USAs neste president, forsikret Sanders, mens en nikkende og klappende Clinton sto like bak ham.

Sanders gikk samtidig til angrep på Donald Trump, mannen Hillary Clinton nå møter i en siste utslagsrunde for å bli Barack Obamas arvtager. Blant annet slo Sanders fast at Trump er likegyldig til det faktum at mange amerikanere står uten helseforsikring.

- Farmasiselskapenes grådighet må ta slutt, hamret Sanders.

Til angrep på overklassen

Vermont-senatoren lover nå sine støttespillere at Hillary Clinton skal skape «millioner av jobber», samtidig som 74-åringen garanterte at Clinton står for en politikk lik ham selv. Sanders er blitt beskrevet som USAs mest kjente sosialdemokrat, inspirert av nordiske velferdsmodeller.

- Hillary Clinton forstår at vi må fikse den amerikanske økonomien, som er rigget og sender nesten all velstand til de rikeste av oss. Hillary Clinton forstår at en person som jobber 40 timer i uka i Amerika ikke skal leve i fattigdom, fortsatte Sanders.

Han gjentok ønsket om å hive minimumslønna i USA til «et levelig nivå».

- Hillary Clinton vet at noe er galt når de rikeste blir rikere, mens middelsklassen betaler mer skatt enn dem som driver hedgefond, sa Sanders.