- Endelig er det over

Ei beinhard uke i retten er over. Lykkønskningene strømmer inn til Svanhild Jensen. Nå gleder hun seg til neste helg - da skal hun få treffe barna igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Svanhild pakker opp en av de utallige blomsterbukettene hun har mottatt i løpet av uka barnevernssaken har vært under behandling i Hålogaland lagmannsrett. På kortet står det en hilsen fra en vilt fremmed som inderlig ønsker at Svanhild skal få omsorgsretten over de to døtrene tilbake.

- Jeg er sliten og glad for at det er overstått. Jeg har gitt alt jeg kan, sier Svanhild.

Feil menn

- Det har vært ei kjempetung uke. Svanhild har vært vanvittig sterk. Hun har åpnet mange dører for mange andre, mener venninna Elisabeth Skåre.

Nå i ettertid innser Svanhild at det å være sammen med en rusmisbruker ikke var det heldigste. Hun angrer nok litt på flyttingen til Nordreisa også. At hun flyttet til en mann med tre barn hvorav to av dem har særbehov, er blitt brukt mot henne mange ganger.

- Hadde jeg funnet en oppegående mann, så hadde det aldri blitt noen sak, mener Svanhild.

To og en halv time

Det har vært tøft for Svanhild å sitte i retten og høre psykologene omtale henne som psykisk utviklingshemmet, som en person som er uten omsorgsevner fordi hun er for dum. Rettsoppnevnt sakkyndig psykolog Trond Skjæveland poengterte for eksempel overfor retten av Svanhild ikke hadde blikkontakt med yngstejenta.

- Tror de ikke jeg har holdt henne i armene og pratet og tullet med henne? Skjæveland var hos oss i to og en halv time. Jeg er husmor og må kombinere for å få gjort alt mulig rart samtidig når jeg har to små unger. Jeg tviler på at Skjæveland hadde klart det noe bedre, sier Svanhild heftig.

- For mye i media

Svanhild har også fått mye kritikk for sin åpenhet. Kvænangen kommunes advokat, Ulf Hansen, trakk i sin prosedyre Svanhilds nettverk i tvil, siden de tillot medieeksponeringen.

- Svanhilds familie har latt henne eksponere seg selv med en IQ på 53 klistret i panna, sa han.

- Jeg så ingen annen utvei. Jeg hadde ingen steder å henvende meg når jeg bare møtte motgang hos barnevernet, mener Svanhild.

- Gir meg aldri!

Neste helg har Svanhild samvær med barna. Det gleder hun seg til.

- Men dere i media får ikke være med, ler hun.

Dom i saken faller 10. november. Skulle hun ikke vinne fram, vil hun anke.

- Jeg gir meg aldri! utbryter den bestemte tobarnsmoren.

STØTTEN VARMER: Svanhild Jensen mottar støtte fra fjern og nær. Blomstene er fra ei fremmed dame. Broren Tom Jarle Jensen og venninna Elisabeth Skåre har sittet utenfor rettslokalet store deler av uka for å være til stede for Svanhild.