Endelig er Mons (1) i sikkerhet

Matmor Monica Berntsen (21) fikk hente ut sine viktigste eiendeler fra raset i dag.

DEN VIKTIGSTE EIENDELEN: Matmor Monica Berntsen fikk endelig katten Mons i sikkerhet etter raset i Namsos på fredag. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
DEN VIKTIGSTE EIENDELEN: Matmor Monica Berntsen fikk endelig katten Mons i sikkerhet etter raset i Namsos på fredag. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAMSOS (Dagbladet.no): Mjauende i katteburet ble katten Mons reddet fra rasstedet i Namsos rundt klokken 12 i dag. Ved hjelp av sivilforsvaret og heimevernet fikk flere beboere anledning til å hente det aller nødvendigste eiendelene i husene som er evakuert.

Monica Berntsen (21) fikk med seg klær og toalettsaker, men det aller viktigste var Mons som hun eier sammen med samboeren Kristoffer Følstad (26).

- Det var veldig kjekt å se Mons igjen. Vi har vært bekymret for at vi ikke skulle finne den, sier Monica.

Katten flyktet i panikk
Mons var utendørs da raset gikk og Monica var på jobb. Samboeren Kristoffer var hjemme og forsøkte å få med seg katten i det han måtte flykte fra huset.  

Mons var kommet helt inn i bilen, men fikk panikk og stakk av før Kristoffer fikk lukket luken til katteburet, forteller Monica.

- Han ble nødt til å dra fra Mons, for da stod helikopteret og ventet på å kjøre dem i sikkerhet, sier 21-åringen.

Mjauet til kamera
Det ble et lykkelig gjensyn med katten i dag. Naboen til Monica klarte å fange Mons og få den inn i katteburet.  

- Nå skal Mons få masse kos og så mye kattemat den vil ha, sier Monica.  

Katten så ikke ut til å like oppmerksomheten fra pressen. Han mjauet fælt i buret som sivilforsvarsmann Geir Arne Grindstein bar på det  glatte føret.  

Han fikk også en båttur sammen med matmor før han igjen var på trygg grunn. Det er nemlig ikke lenger veiforbindelse til de evakuerte husene.  

Lenge til neste gang
De evakuerte ble fraktet med båter tilbake til husene sine. På veien inn kjørte de forbi det enorme rasområdet. Fra baksiden måtte de gå noen hundre meter før de kom fram.

- Dette er ikke en utrydding av en leilighet. Dere får bare hente deres aller mest nødvendige ting som klær, PC og kjæledyr. Dere får toppen fem minutter, gjorde lensmann Rolf Ove Viken det klart overfor beboerne før avreise i formiddag.

Monica har foreløpig bodd hos venner på Spillum, men nå vet hun ikke lenger hvor hun skal bo. Hun synes det var rart og litt ekkelt å være tilbake i huset etter raset.

Antakelig blir det svært lenge til neste gang. 

HENTET AV SIVILFORSVARET: Ett år gamle Mons var utendørs da raset gikk fredag. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
HENTET AV SIVILFORSVARET: Ett år gamle Mons var utendørs da raset gikk fredag. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer