Endelig er Pus i hus!

Gjensynsgleden var enorm da Pus endelig fant tilbake til matmor Linn Merete Huse (31) etter 4 1/2 år på hjemløs vandring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hei, pusen. Næmmen. Kjenner du meg igjen, da? Jeg kjenner deg igjen.

I går ettermiddag kunne Linn Merete Huse endelig hente hjem sin sårt savnede venn fra Dyrebeskyttelsens hjelpesenter. For 4{+1}/{-2} år siden forsvant Pus fra hjemmet på Veitvet i Oslo. Matmor annonserte etter ham i avisene og lette alle tenkelige steder, uten hell. Etter hvert konkluderte hun med at Pus nok var overkjørt. Sjokket var stort da hun fikk budskapet fra Dyrebeskyttelsen mens hun var på jobb:

- Jeg begynte å hylgrine. Kollegene mine lurte på om jeg hadde fått et dødsbudskap, sier Huse, som måtte forklare arbeidskameratene at det var gledestårer over en nær venn som utrolig, men sant lever.

Øremerket

Pus ble funnet på Grorud av Elin Håkenstuen (28), som arbeider frivillig for Dyrebeskyttelsen. Sannsynligvis har katten funnet nattely i garasjeanlegget til steinblokkene ved Grorud togstasjon.

- Jeg har sett Pus jevnlig i nabolaget i et par år og begynte etter hvert å følge med på ham sier Håkenstuen. Etter hvert ble hun overbevist om at Pus var hjemløs og tok ham til Dyrebeskyttelsens hjelpesenter.

Øremerket

Å finne matmor var lett. Pus er nemlig øremerket.

- Det finnes ikke et bedre eksempel enn dette på hvorfor folk bør øremerke kattene sine. I forbindelse med den nye dyrevernloven er det foreslått påbud om id-merking av katter. Det er vi helt klart for, sier leder for Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus, Hege Johansen (32), som også var til stede under den lykkelige gjenforeningen.

Uventet julegave Matmor Linn Merete og samboeren Mats har nå flyttet til et hus på Grorud - et område av byen Pus skulle være godt kjent med.

- Å få igjen Pus var en uventet julegave. Nå håper jeg bare han kommer til å gå overens med de to andre kattene vi skaffet oss etter at han forsvant.

GJENSYNSGLEDE: Så glad ble Pus da han endelig fant tilbake til matmor Linn Merete Huse (31) etter 4 1/2 år på hjemløs vandring. - Jeg begynte å hylgrine av glede da Dyrebeskyttelsen ringte. En bedre julegave kunne jeg ikke ha fått, sier matmor.