Endelig får Belgia regjering

Men bare for tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter 192 dager uten, får Belgia en vedtaksdyktig regjering til jul. Men bare for de neste tre månedene.

De største partiene i det fransktalende Vallonia og det flamsktalende Flandern, som til sammen utgjør staten Belgia, ble natt til onsdag enige om å danne en overgangsregjering, som formelt blir virksom fra fredag.

Regjeringen skal ledes av den fungerende statsministeren Guy Verhofstadt, som har ledet et forretningsministerium siden hans koalisjon tapte valget i sommer. Nå vil Verhofstadts regjering også kunne ta konstitusjonelle avgjørelser, som har hopet seg opp siden valget.

Nytt forsøk

Siden i sommer har valgets seierherre, kristeligdemokraten Yves Leterme fra Flandern, gjentatte ganger forsøkt å danne regjering, uten at et levedyktig, konstitusjonelt flertall har vært mulig.

- Det har vært forsøk på å danne regjering, men nå snur vi om til neste side, sier Leterme, som sier partiene nå vil forsøke å opptre samlet

Kristeligdemokraten Yves Leterme håper fremdeles å bli landets nye statsminister i mars, når overgangsregjeringens dager er talte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer