Endelig forelsket

Daniel Kebede (52) er kvitt kvinnen som plaget han med sin kjærlighet. Nå vil han gifte seg, men Mimie (28) får ikke visum til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP/JÆREN (Dagbladet): Dermed rekker hun kanskje ikke fram til bryllupet 3. januar. Og bussjåfør Daniel vet ikke om han skal le eller gråte, eller være fryktelig sint. I over to år måtte han leve med kjærlighetsterroren fra Bergens-jordmoren, blant annet skrev hun over 2000 brev. I Jæren tingrett ble hun dømt til 75 dagers betinget fengsel.

Men nå smiler livet til den blide bussjåføren. Bryllupet skal stå 3. januar, og Mimie venter utålmodig i Addis Abeba.

Får ikke svar

To ganger har Daniel reist til Addis Abeba for å prøve å ordne papirene for sin kjære.

Daniel kommer sjøl fra Etiopia, men har vært norsk statsborger i 25 år. Visumsøknaden ble avslått med den begrunnelse at mange afrikanske statsborgere ikke returnerer til hjemlandet etter oppholdet i Norge. Men Daniel Kebede skal jo gifte seg med Mimie for å leve sammen med henne i Norge... Mimie har også søkt Utlendingsdirektoratet om permanent oppholdstillatelse, men paret har ikke hørt ett ord fra norske myndigheter siden søknaden ble sendt i februar i år.

Folk flirer

Daniel Kebede har informert politiet om hele sitt liv, sin lønn og boforhold, men han føler at han stanger hodet mot veggen.

- Synes du dette er diskriminering?

- Diskriminering er et stygt ord, men jeg vet at dette ikke ville ha skjedd med en hvit mann fra et vestlig land. Vi har krav på et svar. Jeg synes ikke myndighetene skal behandle folk slik. Jeg snakker om bryllup, og så kommer ikke bruden - folk begynner snart å le av meg, frykter Daniel. Han roser det lokale politiet, som etter beste evne har prøvd å hjelpe til. Men Daniel føler at UDI er en uinntakelig festning, og han er også skuffet over den norske ambassadens behandling av Mimie i Addis Abeba.

- Hun får ikke komme inn og må stille grytidlig om morgenen i en lang kø, sier Daniel Kebede.

- Må vente

- Denne saken kan jeg ikke kommentere konkret, men på grunn av stor pågang og dataproblemer tar det tid å behandle slike søknader, sier fungerende assisterende avdelingsdirektør Eva Vatne i UDI.

- Reglene åpner for opphold i Norge i seks måneder i påvente av inngåelse av ekteskap. Mens en slik søknad behandles, innvilges det ikke besøksvisum til Norge, sier Vatne.

FORTVILER: Daniel Kebede er endelig kvitt den amorøse Bergens-jordmoren han ble plaget av. Nå vil han gifte seg med vakre Mimie (28) fra Etiopia 3. januar - hvis hun rekker bryllupet, da.
KOMMER BRUDEN? Daniels kommende brud, kjæresten Mimie, venter i usikkerhet i Addis Abeba.