Endelig fri: - Mufasa var det siste ville dyret i peruvianske sirkus

Returnert til regnskogen etter 20 år i fangenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i april redningsaksjonen fant sted, men det er først nå i november klippet ble blitt frigjort, skriver The Huffington Post

- Det var hjerteskjærende å se Mufasa lenket sammen med annet utstyr på lasteplanet til en av sirkusarbeiderne. Tunge seler og lenker lå rundt dyrekroppen, og da vi kuttet han fri strakte han fornøyd på beina, sier presidenten for Animal Defenders International, Jan Creamer i en pressemelding.

Se Mufasa bli reddet øverst i saken.

De opplyser videre at fjelløven, eller pumaen, har gjennomgått 20 år i fangenskap, og til tross for Perus forbud mot ville dyr i sirkus, var det vanskelig å hente kattedyret etter som sirkuset alltid var på reisefot.

Etter det som skal ha vært en dramatisk redningsaksjon klarte viltmyndigheter i samarbeid med dyreorganisasjonen å hente ut Mufasa.

- Den eldre katten var trolig det siste ville dyret i fangenskap hos peruvianske sirkus, skriver Animal Defenders International videre.

Ifølge The Huffington Post skal det ha tatt åtte timer med diskusjon og krangling før pumaen ble overlevert, og senere transportert til viltreservatet Tambopata i Amazonas-regnskogen.

Der skal han tilbringe resten av livet i trygge omgivelser, melder nettavisen.

Puma
, også kalt fjelløve, er utbredt i hele Amerika, fra Patagonia til Canada, men er utryddet mange steder, skriver Store norske leksikon.